Emekli polise 4 yıl hapis cezası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2010 13:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Trabzon'un Düzköy ilçesinde yaklaşık 1,5 yıl önce meydana gelen olayda bahçede fındık toplamaya çalışan bir kişiyi silahla vurarak ölümüne neden olmak suçundan yargılanan emekli polis memuru 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 8 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen emekli polis memuru Aziz Ç. hazır bulundu. Hakkında "Olası kast ile insan öldürmek, korku panik oluşacak şekilde silahla ateş ederek genel güvenliği tehlikeye düşürmek" suçundan dava açılan Aziz Ç., duruşmadaki ifadesinde olayla ilgisinin bulunmadığını belirterek "Beraatimi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti sanık Aziz Ç.'yi, 1 kişinin ölümüne neden olmak suçundan 4 yıl hapis cezası ile cezalandırırken, bu cezasını daha sonra "Sanığın başkasının ölebileceği konusundaki neticeyi öngörebilmesine rağmen neticeyi istememesi nedeniyle eylemi bilinçli taksir sonucu gerçekleştirdiğinden TCK'nın 22/3 maddesi gereğince cezasında takdiren 1/3 oranında artırım yapılarak 5 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına karar verdi.

Mahkeme heyeti daha sonra sanığın cezasında indirime giderek 4 yıl 5 ay 10 hapis cezası ile cezalandırdı. Mahkeme heyeti sanık Aziz Ç.'yi ayrıca "Kişilerde korku, kayfı, panik oluşturabilecek tarzda silahla ateş etmek " suçundan 10 ay hapis cezası ile cezalandırırken, bu cezanı daha sonra "Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına" karar vererek 5 yıl süreyle tedbirsiz olarak denetim süresine tabi tutulmasına karar verdi.

Öte yandan ilçeye bağlı Demirkapı köyünde 17 Ağustos 2008 günü meydana gelen olayda Yayla Öztürk (75) isimli yaşlı kadın fındık topladığı sırada nereden geldiği belirlenemeyen bir kurşunun başına isabet etmesiyle hayatını kaybetmişti. Olayın ardından başlatılan soruşturma neticesinde ilçeye bağlı Aykut beldesinde ikamet eden emekli polis memuru Aziz.Ç. (50), olay günü rasgele havaya ateş açtığı ve kurşunlardan birinin yan köyde fındık toplayan Yayla Öztürk'ün başına isabet ettiği gerekçesiyle gözaltına alınmış ardından tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber