Çiçek: Bu anayasa ile Türkiye bir yere varamaz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2010 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Anayasa tartışmaları ile ilgili olarak, "Eninde sonunda anayasa değişikliği Türkiye'nin önüne gelecek. Bu anayasa ile Türkiye bir yere varamaz, araç yağ yapıyor, egzoz patlak, lastikleri kabak" dedi.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde düzenlenen "e-Türkiye (e-TR) Ödülleri" töreninde gazetecilerin anayasa değişikliğiyle ilgili sorularını cevaplandırdı. Anayasa'nın 1-2-3-4 ve 175. maddesi dışındaki bütün maddelerinin değiştirilebileceğini belirten Çiçek, "Türkiye bu anayasayla bir yere varamaz" dedi.

Çiçek, referandumla ilgili sürenin 120 günden 45 güne indirilmesiyle ilgili çalışmaları daha önce yaptıklarını ifade ederek, "Bu değişikliğin ardından bir anayasa değişikliği paketi gelecek. Biz referandum süresini kısaltmayı daha önce de düşünüyorduk. Anayasa değişikliğine CHP 'yokum' diyor, MHP ise 'CHP'yi ikna edip gelin' diyor. Peki ben anayasa değişikliğini nasıl yapacağım? Bu TBMM aritmetiğinde zor görülüyor. TBMM Başkanı bir çalışma yaptı, ama eli havada kaldı" dedi.

"TOPLUMSAL TALEP VAR"

Başbakan Yardımcısı Çiçek, "Bu konuda toplumsal talep var mı?" şeklindeki soruya, "Toplumsal talep var ama bunu yapmayan ben değilim. Çünkü muhalefet istemiyor. Dolayısıyla sorumlusu ben değilim. Eninde sonunda Türkiye'nin gündemine gelecek" yanıtını verdi.

Çiçek, "Bu anayasayla Türkiye bir yere varamaz. Bu araç yağ yakıyor, egzozu patlak, lastikleri kabak. Hangi becerikli şoför olursa olsun bu arabayla bir yere gidemez. Biz değiştirilemeyen beş madde dışında hepsine varız. Bu konudaki öneriler ister şuradan, ister buradan gelsin. Bunun zemini Meclis'tir" diye konuştu.

Çiçek, muhalefetin 411 kararını bile Anayasa Mahkemesi'ne götürdüklerini hatırlatarak, "Anayasa değişikliğinde imkan ve zamanı iyi değerlendirmek lazım. Politika mümkün olanı yapmaktır. 68-69. maddeler değiştirilmezse yine iptal olabilir. O zaman da niye çıkardınız diye yazarsınız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber