Kaymakam Vekili hastane denetledi, ortalık karıştı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Ocak 2010 19:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRABZON'un Çaykara İlçesi Kaymakam Vekili Ufuk Özen'in, Devlet Hastanesi'ni denetlemesi, tartışmalara neden oldu

Türkiye Kamu- Sen ve Türk Sağlık- Sen Şube başkanları, denetlemelerle hastane personelinin rencide edildiğini ileri sürerken, Kaymakam Vekili Özen ise hastane personelini döner sermaye payını yükseltmek için acil servise fazla hasta kaydı yapmak ve mesaiye uymamakla suçladı.

Yaklaşık bir ay önce Çaykara'da göreve başlayan Kaymakam Vekili Özen'in, Çaykara Dr. M. İlhan Durgun Devlet Hastanesi'ne yaptığı denetimlerde hastane personelini rencide ettiği iddiaları üzerine Türkiye Kamu- Sen Trabzon Şube Başkanı Coşkun Dilber ile Türk Sağlık- Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Serdar, hastaneyi ziyaret ederek personelle görüştü.

Tatsız olaylar gerçekleştiğini öğrendiklerini kaydeden Kamu- Sen temsilcisi Coşkun Dilber, ?Kaymakamın, personeli dışarı çıkardığı, personeli rencide edici bir şekilde, döner sermaye için vatandaşı soydukları beyanatlarında bulunduğu bildirildi. Kaymakam olumsuz durumları soruşturabilir. Ancak bu rencide edici tavırla yapılmamalıdır. Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız? derken, Türk Sağlık- Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Serdar da ?Kaymakam hastaneye polislerle gelmiş. İki polis hastane kapısını kapatırken, ikisinin de hastane çalışanlarına fiziki müdahalede bulunduğu ileri sürüldü. Kaymakam, sağlık çalışanlarını, hasta ve hasta yakınlarına şikayet ediyor? diye konuştu.

MESAİ SAATLERİNE UYMUYORLAR

Çaykara Kaymakam Vekili Ufuk Özen ise hastaneyle ilgili yoğun şikayetler aldığını belirterek, şunları söyledi:

?İlçe nüfusu 2 bin bile değil. Ama hastanenin acil servisine günde 90'dan fazla hasta kaydediliyor. ?Bu acil vakalar nedir?' diye sorduk. Hastaların çoğunu, aile hekimlerine yönlendirmeden acil servise kaydediyorlar. Bu şekilde de döner sermayeden pay alıyorlar.?

Özen, başhekim ve personelin mesai saatlerine de riayet etmediğini belirlediğini ve mesaiye geç kalan bir doktoru yangın merdiveninden hastaneye girerken yakaladığını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber