Karneler tamam, takdir teşekkür zor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Ocak 2010 11:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

E-okul sisteminde yaşanan sıkıntı yüzde 95 oranında giderildi. Karnelere ilkin girişler yapılabilirken, taktir ve teşekkür belgelerinin girişlerinde ise sorun devam ediyor. Bakanlık yetkilileri, sorunun hackerlardan değil teknik nedenlerden kaynaklandığını açıkladı.

Sistemdeki sorun nedeniyle aksaklık yaşanan E-okul uygulamasıyla ilgili hurriyet.com.tr'nin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çevik, sorunun yüzde 95 oranında giderildiğini ve girişlere üç operatörden yanıt verdiklerini söyledi. Karne notlarının girildiğini Belirten Çevik, taktir ve teşekkür belgelerine ilişkin sorunun ise sürdüğünü açıkladı. Müsteşar Yardımcısı Çevik, kendisinin sabah saatlerinde Ankara Balgat'taki Metin Emiroğlu İlköğretim Okulu'nda karne dağıtım törenine katıldığını vurguladı.

ORACLE DÜZELTMEYE ÇALIŞIYOR

Sorunun giderilmesi için hem kendilerinin hem de yazılımın sahibi Oracle'ın üst düzey yöneticileriyle birlikte çalıştıklarını anlatan Çevik, sistemin 15 milyon öğrencinin iş ve işleyişini yürütecek büyüklükte olduğunu vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber