TEKEL işçilerine destek vermek için açlık grevine başladılar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2010 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'da, Türk-İş'e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri, Ankara'da eylem yapan Tekel işçilerine destek vermek amacıyla naylon çadırda bir günlük açlık grevi başlattı.

Muğla'da Perşembe Pazarı girişindeki parkta yağmur ve fırtınaya rağmen kurdukları naylon çadırda bir araya gelen sendika üyelerine, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de destek verdi. İşçilerin tümü, eyleme kefen giyerek, katıldı.

Açlık grevi başlatan sendikacılar adına basın açıklaması yapan Türk-İş Muğla Temsilcisi Süleyman Girgin, Tekel işçilerinin Ankara'da başlattığı direnişin, emeğin, alın terinin ve güvenli bir geleceğin mücadelesi olduğunu belirtti.

Girgin, ''Bugün Tekel işçilerine uzaktan da olsa yanlarında olduğumuzu göstermek amacıyla 1 günlük açlık grevine başlayacağız. Tekel işçilerinin mücadelesi, ülkemizin emek tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır'' dedi.

-''YAĞMUR VE FIRTINA'YA RAĞMEN ÇADIR KURDUK''-

Tekel işçilerine destek amacıyla aldıkları açlık grevi kararını kentte etkili olan şiddetli yağış ve fırtınaya rağmen ertelemediklerini belirten Girgin, ''Yağmur ve fırtınaya rağmen çadır kurduk. Açlık grevine katılan arkadaşlarımız, naylon çadırın içinde soğuğa rağmen eylemlerini sürdürecekler. Ankara'daki Tekel işçilerinin yaşadığı şartları görünce, bizim yaşadıklarımızın bir önemi yok'' diye konuştu.

Bu arada, çadırın girişine ''Ankara'daki Tekel işçilerine Muğla'dan destek'' yazan bir pankart asan işçilerin, açlık grevinin yapıldığı naylon çadırın fırtına nedeniyle uçmasını önlemek amacıyla yoğun çaba sarf ettiği ve etkili yağış nedeniyle zor anlar yaşadığı gözlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber