Karnelerini hastanede aldılar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2010 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde yataklı tedavi görmek durumunda oldukları için eğitimi de burada alan çocuklar, karne sevinci yaşadı.

Meram Tıp Fakültesi Hastanesinin Onkoloji, Hematoloji ve Kardiyoloji bölümlerinde tedavi görürken eğitim de alan 8 öğrenciye karneleri, düzenlenen programla verildi.

Düzenlenen etkinliğe, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakkı Gökbel, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Doğan'ın eşi Hatice Doğan, Onkoloji Servisi'nde yataklı tedavi gören iki öğrenciye karnelerini yatakları başında verdi.

Öğrencilerle ve anneleriyle bir süre sohbet eden Doğan, daha sonra Hastane İlköğretim Okuluna geçerek sınıfta bulunan öğrencilerle tek tek ilgilendi.

Doğan, ''Hastanede bir yandan tedaviniz sürerken diğer yandan da eğitim-öğretim yaşamınızı sürdürmeye çalışıyorsunuz. Bu nedenle notlarınız biraz olsun düşmüş olabilir, ancak bu çok önemli değil. Her şeyin başının sağlık olduğu da hiçbir zaman unutulmamalı'' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ise özel eğitime muhtaç çocukların hastanelerde oluşturan okullarda eğitimlerini sürdürdüklerini belirterek, ''Çocuklarımız tedavileri süresince hastanelerde eğitimlerini aksatmıyor. Bu hastanemizde yılda 700 civarında öğrencimiz eğitim görüyor. Öğrencilerimizle yakından ilgilenen ve fedakarlık yapan hastane yönetimi, doktorlarımız ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber