Öğretmen adaylarından Çubukçu'ya karne

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2010 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Atanmayan Öğretmenler Platformu üyeleri, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu için temsili karne hazırladı.

Platformun Medya ve Eğitim Sorumlusu Yusuf Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı önünde yaptığı açıklamada, Bakan Çubukçu döneminde eğitim ve öğretimin sorunlarının çözülmediğini, aksine katlanarak devam ettiğini öne sürdü.

Yıldız, 327 bin öğretmenin atanmayı beklediğini belirterek, şubat ayında atama yapılmayacağının açıklanmasının hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

''Sayın Çubukçu, Aralıkta yapılan alımları yeterli görmekte, öğretmen açığının bu 10 bin alımla kapanacağını mı düşünmektedir'' diye soran Yıldız, Çubukçu'nun atama bekleyen ve sayıları her geçen gün artan öğretmenleri yok saydığını savundu.

Ataması yapılmayan öğretmenlerin, 31 Ocakta Abdi İpekçi Parkı'nda bir araya geleceklerini bildiren Yıldız, ''Köleliğe, işsizliğe güvencesizliğe, emeklerimizin yok sayılmasına hep bir ağızdan 'hayır' diyeceğiz. 'Sorunlarımızı çözmeyen bakan istemiyoruz', 'Atama hakkımız engellenemez' diyeceğiz. Görmeyen gözlere, işitmeyen kulaklara inat, sesimizi meydanlarda ailelerimizle halkımızla birlikte yükselteceğiz'' diye konuştu.

Platform olarak Bakan Çubukçu için bir karne hazırladıklarını ifade eden Yıldız, Çubukçu'ya, ''empati, bakanlık bilgisi, aldığı görevi yerine getirme, kamuoyunu doğru bilgilendirme ve sorumluluk duygusundan'' bir, ''bir öğretmeni iki defa atama, ücretli öğretmenlerle çalışma, öğretmenler arasındaki sınıflandırmaya derinleştirme, atamama rekoru kırma, verdiği sözleri tutamama ve gece rahat uyuma''dan ise 5 verdiklerini açıkladı.

Bakan Çubukçu'nun karnesinin ''pek parlak olmadığını'' dile getiren Yıldız, ''Umarız Sayın Bakan, çok çalışarak derslerini düzeltir, biz de kendisine 31 Ocakta tasdikname vermek zorunda kalmayız'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber