İl emri mağduru öğretmenler soğuk havada oturma eylemi yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2010 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent'te Anadolu Eğitim Sendikası üyesi bir grup öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde, atamalarının yapılmamasını protesto etti.

Bakanlık önündeki eyleme çocuklarıyla birlikte katılan öğretmenler, soğuk havada oturma eylemi yaptı. Eyleme katılan çocukların Ankara'nın ayazında zor anlar yaşadığı görüldü.

Anadolu Eğitim Sendikası üyesi yaklaşık 100 kişi MEB önünde bir araya geldi. Grup, 'il emrine atanamama' sorununun sözleşmeliler aleyhine devam ettiğini belirterek, sözleşmeli çalışan arkadaşlarının seslerini duyurmak ve aile bütünlüğünü talep etmek için toplandı. 'Ailemi istiyorum', 'Yeter beni kızımdan ayırmayın' dövizleri açan grup, 'İş derdi aş derdi yeni geldi eş derdi' şeklinde slogan attı.

Grup adına konuşan Cansel Güven, öğretmenlerin mağduriyetinin giderilmesini ve atamalarının yapılmasını istedi. Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu hatırlatan Güven, farklı illerde çalışan evli çiftlerin atamasının yapılmasını istedi. Danıştay'a açılan 'il emri' davasının sonuçlanmadan atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin Bakanlık tarafından değiştirildiğini belirten Güven, Bakanlığın sözleşmeli öğretmenlerin eş, sağlık ve eğitim özrü ile yer değiştirmesini engellediğini öne sürdü. Açıklamanın ardından öğretmenler Bakanlık önünde bir süre oturma eylemi gerçekleştirdi.

Eyleme, aralarında hamile bayanların da bulunduğu öğretmenler ile çocukları da katıldı. Soğuk hava altında eyleme katılan çocukların titrediği görüldü. Grup üyeleri, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber