Havalimanı baskınında, emniyet müdürü ve polislere gözaltı kararı çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2010 21:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Atatürk Havalimanı'ndaki iş yerlerinde satılan gümrüksüz ürünler ve yurtdışından getirilen ürünlerin Türkiye'ye sokulması olaylarında usulsüzlük yapıldığı ile ilgili iddialar kapsamında başaltılan soruşturmada, Havalimanı'nda görevli bir emniyet amiri ile 4 polis memurunun da ralarında bulunduğu 17 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Bir yıl önce Atatürk Havalimanı'nda bünyesindeki bazı işyerlerinde usulsüz satışlar ve bazı kamu görevlileri hakkında gümrük bölgelerindeki geçişler ile ilgili şikayetlerin tespiti, soruşturma başlatılmasına neden oldu.

Maliye Bakanlığı görevlileri, Mali Polis ve Organize Suçlar Şubeleri'nden gelen polisler duty free mağazalarına baskınlar yaptı. Türkiye'nin en büyük Duty Free mağaza işleticisi ATÜ'ye ait iş yerlerinde arama ve envanter çalışması yapıldı. Bir çok iş yerinde arama yapan polisin gümrüksüz malların ve tester olarak kullanılan ürünlerin piyasaya sürüldüğü yönündeki iddiaları incelediği ortaya çıktı. Bu kapsamda yapılan araştırmalarda 17 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

İşyeri çalışlanlarının refakatinde yapılan aramalarda, ürün listeleri ile iş yerindeki stokların tek tek karşılaştırıldığı öğrenildi. Saat 16:00'ya kadar süren aramalarda sigara ve içki bölümlerinin ağırlıklı olarak kontrol edildiği belirtidi.

Aramalar sonrasında 4 polis memuru ile yine havalimanında görevli bir emniyet amirinin gözaltına alındığı ve soruşturmadaki iddialar ile ilgili ifadelerinin alınacağı öğrenildi. Bazı şüphelilerin gümrük alanlarından usulsüz geçişlere aracılık ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber