Emniyet Müdür Yardımcısı bilgi karşılığında 215 bin TL almış

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 26 Ocak 2010 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Uyuşturucu çetesine bilgi sızdırmaktan tutuklanan Emniyet Müdür Yardımcısı Arslan'ın 11, Habip Kanat'ın ise 31 yıl hapsi istendi. İddianamede Arslan'ın, Kanat'ı Nisan'daki oparasyonlar öncesi uyardığı ve karşılığında 215 bin lira aldığına yer verildi

Tuzla'da geçen Aralık'ta bir depoda ele geçirilen uyuşturucu ile ilgili iddianame tamamlandı. Emniyet Genel Müdür Yardımcısıyken tutuklanan Emin Arslan hakkındaki iddianamede, ?görevini kötüye kullanarak uyuşturucu hap tekeli oluşturduğu' iddiasıyla 11 yıl hapis istendi. Uyuşturucuyla mücadele etmesi gereken Arslan'ın, Habip Kanat'ı ?dikkatli olması' konusunda uyardığı ve Kanat'ın da Arslan'a 215 bin TL mefaat sağladığı iddia edildi. İddianamede, Kanat için ?uyuşturucu ticareti, örgüt yönetmek ve kara para aklamak'tan 31, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay'ın kardeşi Mustafa Fehmi Okay için ?örgüt üyeliği'nden 22.5, Emniyet Müdürleri Mustafa Aral ile Murat Nemutlu için ?örgüte yardım'dan 11, Kimya Mühendisi H. Rıza Işık için ise ?uyuşturucu üretmek'ten 38.5 yıl hapis istendi. İddianamede şu bilgiler yer aldı:

? Arslan, Kanat'ı makamı ve oğlunun cebinden

2001-2009 yılları arasında 721, Işık'ı da 546 kez aradı.

? Müdürler Arslan, Aral ve Nemutlu telefon görüşmelerinde ve buluşmalarında Kanat'ı Nisan'dan itibaren operasyon yapılacağı konusunda uyardı. Tavsiyelerde bulundu.

? Arslan, Işık ve Kanat 21 Ocak 2008'de Bahçeşehir'de kahvaltı yaptı. *Kanat, Arslan'a ?kardeş' diye hitap ediyor.

? Arslan'ın ifadesinde polis muhbiri dediği Kanat'ın Emniyet'te muhbir kaydı bulunmadı. ? HELİN ŞAHİN İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber