Buzlanma ve dona dikkat!-HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Ocak 2010 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinde aralıklı yağışlar görülecek.

HAVA SICAKLIĞI : Doğu bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak, batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak.

RÜZGAR : Genellikle kuzey ve kuzeybatı (Karayel), Kıyı Ege ile zamanla Marmara ve iç kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif ara sıra orta; bu akşam ilk saatlerde Marmara'da kuvvetlice esecek.

UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI : Ege kıyılarında hafif, Marmara ile kuzey, iç ve doğu bölgelerimizde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA : Parçalı ve doğusu çok bulutlu, doğusu (İstanbul, Yalova, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Bilecik) aralıklı kar yağışlı geçecek. Trakya'da kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE : Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde (Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak) kuvvetli, İzmir, Manisa, Aydın, Denizli ve Muğla çevrelerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ : Parçalı ve doğusu çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Adana ve Mersin çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU : Parçalı ve doğusu çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Yozgat, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Niğde ve Karaman çevreleri aralıklı kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ : Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde bölge geneli ile zamanla kıyı kesimleri aralıklı kar yağışlı geçecek. Bölgenin iç kesimleri ile batı kıyılarında buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ : Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde bölge geneli ile zamanla kıyı kesimleri yağışlı geçecek. Yağışlar; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur, iç kesimlerinde kar şeklinde olacak. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. İç kesimlerinde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU : Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde bölge geneli ile zamanla Van, Hakkari ve Şırnak çevreleri aralıklı kar yağışlı geçecek. Bölgenin iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU : Parçalı ve doğusu çok bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don hadisei bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber