SHP'den toplu istifa

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2010 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SHP'den, Genel Sekreter Yardımcısı Eşber Atila ile Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Can Haydar Demirel ve 7 Parti Meclisi üyesinin istifa ettiği bildirildi.

Bir süre önce SHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Parti Meclisi Üyesi Erdoğan Dinçel yazılı açıklamasında, kendisiyle birlikte Parti Meclisi üyeleri Hulki Yakupoğlu, Ahmet Abakay, Teoman Alptürk, Pelin Taşdemir, Ömer Tosun ve Mehmet Yıldırmak ile Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Can Haydar Demirel ve Genel Sekreter Yardımcısı Eşber Atila'nın da partiden istifa ettiklerini belirtti.

İstifa dilekçelerinin genel merkeze ulaştırıldığını bildiren Dinçel, şunları kaydetti:

?Bugüne kadar değişik kademelerinde gururla görev yaptığımız partimiz SHP, genel başkanın söylem ve uygulamalarıyla ideolojik doğrultusundan saptırılmış, programında yazdığının tersine, emek eksenli parti olmak yerine iktidar odaklarının dümen suyuna sokulmuştur. Geçmişi acımasızca eleştirerek, verilen onurlu mücadeleyi ve emekleri inkar edenlerin partiyi sonucu belli olmayan sürece sürüklemelerini ve kapatmaya götürmelerini kaygı ve üzüntüyle izlemekteyiz. Bu olumsuzlukları gidermek üzere bugüne kadar yaptığımız uyarılar dikkate alınmamış, bütün bunların üstüne parti içi demokrasi kanalları giderek kapatılmıştır. Artık parti üyesi olarak kalmamız, yaşanan olumsuzluklara ve bu kaygı verici sürece omuz vermek anlamına geleceğinden SHP'den üzülerek istifa ettiğimizi duyururuz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber