İstanbul MEM, en çok hata yapılan konuda hata yaptı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Ocak 2010 11:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yönetici Atama Değerlendirme Komisyonu ?İlçe Komisyonları ve Kurum Müdürlüklerinin Dikkat Etmesi Gereken Hususlar? başlıklı yazısında;

?8- Özellikle Meslek Liselerine başvuran adayların, başvuru yaptıkları meslek lisesinde TTK 80 nolu karara göre aylık karşılığı okutabileceği ders olup olmadığı ilimizin web sayfasında bulunan Norm Tespit Çizelgeleri Listesinden okul isimleri bulunarak kontrol edilecek, aylık karşılığı okutabileceği dersi bulunmayan okulları tercih eden adayların başvuruları reddedilecektir. (En çok hata yapılan konudur.)?

Şeklinde kalın puntolarla bir madde koymuştur.

Bu madde yanlıştır. Çünkü yönetmeliğin 7.maddesi;

?b) Okul öncesi eğitim kurumlarına atanacaklarda, okul öncesi veya çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni olmak; halk eğitimi merkezi ile öğretmen evi ve akşam sanat okulu yöneticiliklerine atanacaklarda herhangi bir alan öğretmeni olmak; rehberlik ve araştırma merkezi yöneticiliklerine atanacaklarda rehber öğretmen veya özel eğitim öğretmeni olmak; mesleki ve teknik eğitim okul ve kurum müdürlüklerine atanacaklarda atölye, laboratuvar ya da meslek dersleri öğretmeni olarak atanabilecek nitelikte olmak; turizm eğitim merkezlerine atanacaklarda otelcilik ve turizm meslek liselerine atölye laboratuvar veya meslek dersleri öğretmeni olarak atanabilecek nitelikte olmak; mesleki ve teknik eğitim okul ve kurum müdür yardımcılığı ve müdür başyardımcılığı ile diğer eğitim kurumlarının her kademedeki yöneticiliklerine atanacaklarda ise Talim ve Terbiye Kurulu Kararlarına göre atamasına esas olan alanların karşılarında gösterilen derslerle sınırlı olmak üzere, atanacağı okul ve kurumda aylık karşılığı okutabileceği ders bulunmak, ?

Şeklindedir.

Yani yönetmeliğe göre meslek liselerine atölye, laboratuvar ya da meslek dersi öğretmenleri dışındakiler müdür olamazlar. Müdür yardımcısı ve müdür başyardımcısı olabilirler fakat müdür olamazlar. Bu uygulamanın doğru olup olmadığı tabii ki tartışılabilir fakat mevcut mevzuat bu yöndedir.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün üstüne basa basa uyardığı ?En çok hata yapılan konudur.? İbaresini koyduğu hususta yönetmeliğe göre komisyon hatalı yorumda bulunmuştur.

İşin özü İstanbul MEM en çok hata yapılan konuda hata yapmıştır.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Not 1:İstanbul MEM'in koyduğu norm kadro çizelgelerini de incelediğimde kültür derslerinin de doğal olarak yer aldığı görülmektedir.

NOT 2:Yine aynı açıklamalarda ?2- Yönetim alanında yüksek lisans bölümünde ?Eğitim Yönetimi ve Denetimi? alanında yüksek lisans yapanlar işaretlenecektir.? Denilmektedir. Devletin yönetici yetiştirmek için kurduğu alanında uzman bir kurum olan TODAİE Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programından mezun olanların bu puandan yararlanamadıkları tarafıma ulaşmıştır. Bu durum da tekrar gözden geçirilmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber