Atalay: 10 binden fazla şehit yakını işe yerleştirildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2010 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 10 bin 231 şehit yakınının işe yerleştirildiğini, terörden zarar görenlere ise 1 milyar 265 milyon TL ödeme yapıldığını söyledi.

Atalay, Rixos Otel'de düzenlenen Valiller Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, devletin vatandaşına yeterli şekilde güven verip ve sahip çıkması durumunda kötü niyetlilerin tuzağının boşa çıkacağını kaydetti. Sadece valiler değil, kaymakamlar ve bütün devlet görevlilerinin vatandaşı aydınlatma, kötü niyetlilere karşı vatandaşa sahip çıkmak önemli görevlerinden birisi olduğunu ifade eden Atalay, bölge insanın devlete güven duygularını artırıcı her türlü tedbiri almak zorunda olduklarını ifade etti.

Atalay, bu süreçte hiç bir yasal düzenleme gerektirmeyen hususlarda, alabilecekleri idari kararlarla insanların günlük hayatını daha da kolaylaştırabilecekleni söyledi. Atalay, valilerin, bazı yerel sorunları yerinde çözebileceklerini, sorunları ertelememelerini, insanların cepheleşmesine ve ayrışmasına yol açabilecek uygulamalardan özellikle kaçınmalarını istedi.

MERA VE YAYLA KISITLAMALARI KALKIYOR

Türkiye'nin belli bölgelerinde mera ve yaylaların kullanımıyla ilgili ciddi kısıtlamaların bulunduğunu hatırlatan Atalay, "Bu konuda genelgemizi gönderdik, valiliklerimize ve valiliklerimizden çalışma bekliyoruz. Belli bir tarih verdik. Şu anda hangi ilde yayla ve mera kısıtlanması var. Bunların bir yıl içinde ne kadarını serbest hale getirebilir. Bunların somut, rakamsal verilerini valililerimizden bekliyoruz." diye konuştu.

Atalay, yol kontrol ve aramalarıyla ilgili genelgeleri valiliklere gönderdiklerini, valiliklerden bunun değerlendirilmesi ve kolaylaştırıcı yapılabileceklerin sonuçlarını beklediklerini ifade etti.

TERÖR ZARARI KARŞILANIYOR

Vatandaşların terörden doğan zararlarının karşılanması konusunu bugün ele alacaklarını kaydeden Atalay, bugüne kadar yapılan başvurularda 1 milyar 864 milyon 426 bin 15 TL ödenmesi gereken miktarın ortaya çıktığını, bunun 1 milyar 265 milyon 822 bin TL'sinin ödendiğini belirtti.

Atalay, bu çalışmaların hala devam ettiğine işaret ederek, bitmemiş dosyalar üzerinde incelemelerin devam ettiğini ifade etti. Atalay, bu yılda bütçeye 700 milyon TL ödenek konduğunu belirtti.

Şehit ve gazilerle ilgili Bakanlık bünyesinde ve bütün illerde bürolar oluşturduklarını hatırlatan Atalay, "Şehitlerimizin bir yakını istihdam edilmektedir. Şu ana kadar bakanlığımız tarafından işe yerleştirilen 10 bin 231 şehit yakını olmuştur." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber