Buzlu yolda 2 kaza: 2'si polis 3 yaralı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Ocak 2010 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EDİRNE'de buzlanma nedeniyle kontrolden çıkan bir başka minibüsün devrilmesi sonucu sürücüsü yaralandı. Ayrıca, nöbet değişiminden çıkan polisleri taşıyan servis minibüsününün buzlu yolda kayarak devrilmesi sonucu da 2 polis memuru yaralandı.

Gece aralıklarla yağan kar yağışı sabaha karşı hafif yağmur yağışına dönüştü. Hava sıcaklığı da sıfırın altında 4 dereceye kadar düşünce yollar buz pistine döndü. Bu sırada yokuştan inen Aziz Sürgün yönetimindeki minibüs kontrolden çıkarak devrildi. Minibüste yalnız başına olan ve sıkışan sürücü, hemen polisi arayarak yardım istedi. Ancak polis, itfaiye ve sağlık ekipleri, yolun buzlu olması nedeniyle kaza yapan minibüsün yanına araçları ile gidemedi. Araçlardan inen ekipler, birbirlerinden destek alarak, yaya olarak yaralının yanına ulaşabildi.

SEDYEYLE 100 METRE TAŞIDILAR

Kurtarma çalışmalarının başladığı sırada ise, Edirne Belediyesi'ne bağlı İtfaiye ekiplerinin kaza kırım cihazının bağlı olduğu jeneratör çalışmadı. Yaklaşık 10 dakika süren uğraşın ardından jeneratör çalıştı ve sürücü sıkıştığı yerden kurtarıldı. Buzlanan yola ambulans giremeyince, ekipler yaralıyı sedyeye alarak dikkatli bir şekilde karın üzerinde 100 metre yürüyerek ambulansa taşıdı. Edirne Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Aziz Sürgün'ün sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

POLİS MİNİBÜSÜ DE DEVRİLDİ

Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda nöbetten çıkan polis memurlarını taşıyan resmi plakalı polis minibüsü, nöbet değişimi için giderken Sınır Kapısı'na 2 kilometre kala buzlanan yolda yan yattı. Kazada minibüste bulunan 2 polis memuru hafif yaralandı. Hemen başka bir polis aracı ile Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan 2 polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Kazaların ardından ise belediye ve karayolları ekipleri cadde ve sokaklarda tuzlama çalışması yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber