45 kişilik 'umut kovası' kadrosuna bin 527 başvuru

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Ocak 2010 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞANLIURFA İl Özel İdaresi'nin Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde 6 aylığına 'Ağaçlandırma' işi için açılan 45 kişilik geçici işçi kadrosuna bin 527 kişi başvurdu. Başvuru sayısının fazla oluşu nedeniyle çekilişin yapıldığı salona sığmayan işsizler, soğuk havaya rağmen kapının önünde umutlu bekleyişlerini sürdürdü. Kura çekimi noter huzurunda boş bir kova içersine konulan isimlerle yapıldı.

Toplum yararına çalışma projesi kapsamında Şanlıurfa İl Özel İdaresi 'Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü' bünyesinde 6 aylığına fidan ekme, budama ve ağaçlandırma işlerinde çalıştırılmak üzere 2'si özürlü, bir hükümlü olmak üzere toplam 45 kişilik eleman talep etti. Eleman alınacağını duyan işsizler, bunun üzerine İŞKUR'a başvurdu. 18 yaşını tamamlamış olmak en az okur-yazar olma şartının arandığı iş için bin 527 kişi başvuruda bulundu. Başvuru sayısının yoğun olması üzerine 45 şanslı işçinin belirlenmesi için noter huzurunda kura çekilişi yapıldı. Şehit Nusret Fidanlığında yapılan kura çekimine işsizler ve yakınları katıldı. Jandarmanın yoğun güvenlik önlemi aldığı kura çekiminde sabah erken saatlerinde bir umutla iş hayali kuranlar, kapının izdihama yol açarak yaklaşık 5 saat ayakta bekledi. Saat 11.30'da başlayan kura çekimi noter tarafından hazırlanan isim listeleri T.C. kimlik numaralarıyla birlikte tek tek kesilerek cam kavanoza bırakıldı. Ardından kapı önünde kuruludan bir masa üzerine çıkan noter görevlisi, herkesin gözü önünde kura çekişine geçti. Cam kavanoz içersindeki isimler, önce herkese gösterildikten sonra bir plastik kovaya dökülerek karıştırıldı. Tek tek kovadan çekilen şanslı isimler, T.C. kimlik numaralarıyla birlikte görevliler, tarafından kayıtta geçti.

6 ay boyunca geçici işçi olabilmek için saatlerce soğuk havada beklediğini söyleyen 3 çocuk babası Ömer Akbaş, "45 kişilik iş için bin 527 kişi başvurdu. Umuduz yok ama işsiz olduğumuz için mecburen başvurduk"dedi.

Yaklaşık 2 saat süre kura çekilişinin ardından isimleri çıkan şanslı işsizler 6 ay boyunca asgari ücretle çalışacakları belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber