Tapuda iki büyük yenilik

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Ocak 2010 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAYINDIRLIK ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Bakanlar Kurulu´nun alacağı atama kararıyla yurt dışındaki büyükelçiliklerde istihdam edilecek personelin tapu işlemi yapacağını söyledi.

Demir, taşınmazın bulunduğu tapu müdürlüğünde işlem yapılması zorunluluğunun da kalkacağını söyledi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü´nün 2009 yılı değerlendirmesi ve 2010 hedeflerinin tespiti amacıyla Antalya´da düzenlenen çalıştaya katılan Bakan Demir, iki yenilik müjdesi verdi. Tapu Kadastro Teşkilat Kanunu tasarısının TBMM´ye geldiğini hatırlatan Bakan Demir, bu tasarının yasalaşmasıyla, vatandaşların tapu işlemleri için taşınmazın kayıtlı bulunduğu tapu müdürlüğünde işlem yapması zorunluluğunun kalkacağını vurguladı. Bakan Demir, "2010 yılı içerisinde vatandaşlarımız bulunduğu tapu sicil müdürlüğünden başka tapu sicil müdürlüğünde kayıtlı olan gayrimenkullerinin tapu taksirini yapabilecekler. İki yıl içerisinde de tüm tapu müdürlüklerinde yapılabilir hale getireceğiz. Bu bir devrimdir" dedi.

Yurt dışında, özellikle Türk nüfusunun yoğun olduğu yerlerde, Türkiye içerisinde alım satım yapılabilirliği başlatacaklarını da dile getiren Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, "Meclise sunmaya hazırladığımız teşkilat kanunumuz yasalaşırsa, Bakanlar Kurulu yetkisine verilen bir madde ile Türkiye dışından Türk vatandaşlarımızın yoğun yaşadığı belli kentlerde ve Türkiye ile ciddi anlamda mülkiyet ilişkisi olan ülkelerin merkezlerinde, görevli arkadaşlarımızın atanmasıyla dışarıdan da Türkiye içerisinden alım satım yapılabilmeyi başlatacağız" diye konuştu.

Manavgat´taki Silence Beach Otel´de yapılan ve bakanlığın çeşitli kademelerinden personelin katıldığı çalıştay yarın sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber