1 Şubat 2010'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2010 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Hasan Korkmazcan ve beraberindeki heyeti, Denizli Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı Nihat Zeybekci ve beraberindeki heyeti kabul edecek. (14.30/15.30)

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina'da toplanacak. (11.00)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Macaristan Cumhuriyeti Kültür ve Eğitim Bakanı Istvan Hiller, Tekirdağ'daki Rakoczi Müzesi'nin açılışını yapacak. (14.00)

Gazeteci Abdi İpekçi, öldürülüşünün 31. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anılacak. (11.00)

Barış ve Demokrasi Partisi,1. Olağanüstü Kongresi yapılacak. Partinin yeni genel başkanı belirlenecek. (10.00)

CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, Abdi İpekçi'yi anmak için basın toplantısı yapacak. (11.00)

Milli Eğitim Bakanlığı Danışmanı ve ilk kadın öğretmenlerden Refet Angın için Bahçelievler'deki Türk Böbrek Vakfı'nda tören düzenlenecek. Angın, Ortaköy Camii'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. (11.00/12.25)

İstanbul Barosu'na kayıtlı bir grup avukat, Bakırköy Adliyesi önünde darbe planlarına karşı basın açıklaması yapacak. (12.00)

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ocak ayı ihracat rakamlarını Erzurum'da açıklayacak. (10.00)

Tekel İşçileri eylemi devam ediyor. Tekel işçileri Başbakanlık'tan gelecek cevabı bekliyor.

TOBB Otomotiv Meclis Üyesi Sami Nacaroğlu: Kyoto sözleşmesini imzaladık, artık hurda indirimi çıkarılmalı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Otomotiv Meclis Üyesi Sami Nacaroğlu, küresel ısınmaya karşı alınacak önlemleri içeren uluslararası Kyoto Sözleşmesi'ni imzalayan Türkiye'nin artık hurda araçları trafikten çekmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Konya İl Başkanlığı'na atanan Ahmet Sorgun, Bera Otel'de kahvaltılı basın toplantısında gazetecilerle buluşacak.

Konya, Karaman ve Aksaray'daki dernekler, Balyoz planlarıyla ilgili suç duyurusunda bulunacak. Platform üyeleri ayrıca EMASYA'nın iptalini isteyecek.

Alevi Çalıştayı'nda temel konularda mutabakat sağlandı

Eğitimci yazar İhsan Ünlü, Alevi Çalıştayı'nda cemevlerinin yasal statüye kavuşturulması, Alevi din hizmetlerine bütçeden pay ayrılması gibi temel konularda mutabakata varıldığını söyledi.

Adana'daki Alevi dernekleri yetkilileri, Ankara'da sonuçlanan Alevi Çalıştayı hakkında değerlendirmelerde bulunacak.

SPOR

Turkcell Süper Lig'de 20. haftanın açılış maçını oynayacak olan Beşiktaş, Gençlerbirliği maçının hazırlıklarına devam edecek. (11.00)

Bank Asya 1. Lig'de 20. hafta Kardemir Demirçelik Karabükspor - Altay karşılaşmasıyla tamamlanacak. (20.00)

Beko Basketbol Ligi'nde 17. hafta maçları Fenerbahçe Ülker - Erdemir karşılaşmasıyla tamamlanacak. (20.00)

Profesyonel futbol liglerinde ara transferin son gününde takımların yapacakları transferler takip edilecek.

Kayserispor'un galibiyetinde Makukula'nın imzası var

Kayserispor, ligin ikinci yarısındaki ilk hafta kendi sahasında kaybettiği puanları deplasmanda telafi etti. Gaziantepspor'u tek golle mağlup ederek 3 puanı alan sarı-kırmızılı ekipte yine Makukula'nın ön planda idi. Makukula, takımının Gençlerbirliği maçında beraberliği kurtarmasında, Gaziantep'te galibiyet almasında önemli bir katkı sağlamış oldu.

Sivasspor için ikinci yarı yeni başlayacak

İlk yarıda istediği performansı gösteremeyen ve gözünü yeni transferlerle birlikte ikinci yarıya çeviren Sivasspor, ikinci yarının ilk 2 maçını kaybetti. Trabzonspor ve dün de Fenerbahçe'ye yenilen Kırmızı Beyazlı ekip, bundan sonra rakibi olan takımlarla karşılaşacak. Sivasspor, önümüzdeki haftalarda sırayla kendisinden sadece 2 puan üstte bulunan Denizlispor, Diyarbakırspor ve Manisaspor ile oynayacak. Yiğidolar, şimdiden bu maçların hesabını yapmaya başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber