BDP'nin yeni başkanı belli oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2010 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Selahattin Demirtaş Genel Başkan seçildi.

BDP Genel Başkanı Çelik: Demokratik siyaset için demokratik katılım

Ahmet Taner Kışlalı Salonu'ndaki kongrede, Divan Başkanlığına BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır seçildi. Bayındır, divan başkanı seçilmesinin ardından yaptığı Kürtçe konuşmayı daha sonra Türkçe olarak tekrarladı.

Türkiye'de bugün itibarıyla daha fazla barışa ve demokrasiye ihtiyaç olduğunu söyleyen Bayındır, ülkede demokrasi damarlarının tıkandığını savundu. Bayındır, damarların bir an önce açılması için by-pass gerektiğini savundu.

Terör örgütü PKK'nın sivil oluşumu ?Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM) Yapılanması?na yönelik yürütülen soruşturmaya da değinen Bayındır, ?(Demokrasi) diyorsunuz, (egemenlik milletin) diyorsunuz. Bu belediye başkanlarını millet seçmedi mi? Bu durumu yaratanlar halkın vicdanlarında mahkum edildiler? diye konuştu.

BDP Genel Başkanı Demir Çelik, salona aralarında Selahattin Demirtaş, Emine Ayna ve Gülten Kışanak'ın da bulunduğu BDP milletvekilleriyle geldi. Kongreye Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Türk, kapatılan DTP''nin Genel Başkanı Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber