Sağlıkçılar eğitim hakkı istiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2010 22:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamuda ön lisans ve lisans tamamlama hakkı bekleyen memurlar arasında sağlık çalışanları başı çekiyor. Ebe, hemşire ve sağlık memurları 2009 yılında lisans tamamlama eğitimlerine başladı. Sağlık hizmetleri sınıfındaki diğer branşlardan binlerce sağlık çalışanı da YÖK'ten gelecek haberi bekliyor.

Hükümetle memur sendikaları arasında 2009 yılında gerçekleştirilen toplu görüşmelerde mutabakata varılan konular arasında lisans tamamlama hakkı da yer alıyor. Sağlık çalışanları adına toplu görüşmelere katılan Sağlık-Sen, lisans tamamlama hakkı bekleyen on binlerce sağlık çalışanı adına Sağlık Bakanlığı ve YÖK arasında mekik dokuyor.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, toplu görüşmelerde bu konuda varılan mutabakat çerçevesinde, Sağlık Bakanlığı ile İnönü, 19 Mayıs ve Atatürk üniversitelerinin ortak çalışma yürüttüklerini söyledi.

Sağlık Bakanlığı'nda çalışan ebe, hemşire ve sağlık memurlarının lisans tamamlama programlarını düzenleyen üç üniversite, 18 Ocak'ta Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile bir araya gelerek, diğer branşlardaki lisans tamamlama taleplerini karşılayabilmenin yollarını tartıştı.

Kaçar, yapılan çalışmadan çıkan sonucun Yüksek Öğretim Kurulu'na sunulacağını kaydetti.

22 Ocak'ta YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı ziyaret eden Sağlık-Sen Başkanı, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, lisans tamamlama hakkı konusunda sağlık çalışanları arasında ciddi oranda talep oluştuğunu da dile getirdi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ AZMİ TAKDİR EDİLMELİ

Sağlık çalışanlarının 24 saat esasına göre çalışmasına ve iş yükünün çok ağır olmasına rağmen, eğitim talebini ön planda tutmasının takdir edilmesi gerektiğini belirten Kaçar, "Onların bu azmini takdir etmenin en iyi yolu, eğitim hakları önündeki engeli kaldırmak olacaktır. YÖK'ün on binlerce sağlık çalışanını daha fazla bekletmeyerek, tüm branşlarda lisans tamamlama programlarını bu yıl başlatacağını umuyorum." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber