Erken rezervasyona koşulsuz iptal fırsatı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2010 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Etstur, erken rezervasyonla 3-6 ay sonrası için tatil paketi alan müşterilerine, seçtikleri tarihlerde tatile gitmelerini engelleyecek herhangi bir durumda rezervasyonlarını iptal ve ödedikleri paranın tamamını almalarını sağlayan "Erken Rezervasyon Sigortası" uygulamasını başlattı.

Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, Les Ottomans Otel'de düzenlenen basın toplantısında, erken rezervasyonla 2008 yılında 110 bin, 2009 yılında ise 135 bin yolcu taşıdıklarını kaydederek, "Bu sene minimum hedefimiz 150 bin ama aslında bu rakamın çok daha üzerinde talep olacağını düşün üyoruz" dedi.

Erken rezervasyon sisteminin 2003 yılında Türkiye'de ilk kez Etstur tarafından başlatıldığını belirten Ersoy, o dönemde toplam tatil rezervasyonunda yüzde 7 olan erken rezervasyon sisteminin payının 2010 yılında yüzde 45'lere ulaşacağını öngördüklerini söyledi.

Türkiye'den erken rezervasyona talepte büyük şehirlerin yanı sıra Anadolu'nun oranının hızla tırmandığını belirten Ersoy, bu yıl Şubat ayı itibarıyla geçtikleri erken rezervasyon sigortasının, erken rezervasyon taleplerini ciddi oranda artıracağını öngördüklerini ifade etti.

Müşterilerinin kriz ortamında 6 ay sonrasını öngöremedikleri için erken rezervasyona mesafeli durabildiklerini belirten Ersoy, sigorta uygulamasıyla müşterilere "koşulsuz iptal hakkı" sağladıklarını belirtti.

Ersoy, erken rezervasyon sigortasının 10-20 lira gibi cüzi bir bedelinin olacağını belirterek, "Bu sigortayla son 72 saate kadar herhangi bir sebep belirtmeksizin iptal hakkına sahipsiniz. Dünyadaki bu başarılı uygulamanın Türkiye'de de büyük kabul göreceğine inanıyoruz. Zaten müşterilerimizden de bu yönde talepler geliyordu. Çok iyi sonuçlar alınacağına inanıyorum. Misafirlerimizde en büyük sıkıntı 'param yanar, bir hastalık çıkar, kriz ortam ı var' şeklindeki tedirginlikler oluyor. Biz bu endişelere son vermek için sigorta uygulamasını başlattık" diye konuştu.

Mehmet Ersoy, bu yıl erken rezervasyonun bu aydan itibaren 4 dönem halinde yapılabileceğini ve ilk dönem olan 1 Şubat-8 Mart döneminde yüzde 35 indirimli olarak başlayacak erken rezervasyon uygulamasının her dönemde indirim oranının yüzde 5 düşerek devam edeceğini söyledi.

Tüketicinin erken rezervasyon uygulamasında verilen indirim oranlarına değil, tatil paketine ödeyecekleri net fiyata bakmaları uyarısında bulunan Ersoy, aldatıcı reklamlarla bazı tesislerin müşterilere yanlış bilgilendirme yaptığını vurguladı.

Ersoy, bu çerçevede Sanayi ve Ticaret Bakanlığının bazı acentelere kestiği cezaları da sonuna kadar desteklediklerini, çünkü bu tür tesislerin erken rezervasyon sistemine olan güveni azalttığını ve tüm sektöre zarar verdiğini söyledi.

Mehmet Ersoy, "Sektöre güvensizliğin Sanayi ve Ticaret Bakanlığının bu uygulamasıyla azaldığını görüyoruz. Sektöre ilişkin tüketicide şü phe uyandıracak hiçbir nokta kalmasın. Biz o nedenle doğru görüyoruz ve artırılarak devam etmesini istiyoruz" diye konuştu.

Etstur'la birlikte erken rezervasyon sigortası uygulamasını hayata geçiren Mapfre Genel Yaşam Sigorta Genel Müdürü Muhittin Yurt da erken rezervasyon sigortası uygulamasını turizm sektörüne kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Yurt, tüketicilerden gelen talep doğrultusunda Etstur ile bu sigorta sistemini geliştirdiklerini belirterek, uygulamanın kısa süre içinde tüketici tarafından benimseneceğine inandıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber