Haitili öksüzlere SHÇEK sahip çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2010 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SHÇEK depremde bütün yakınlarını kaybeden kimsesiz 200 çocuğu Türkiye'ye getirmek için Haiti hükümetine başvurdu

SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış, Haiti'de meydana gelen depremde kimsesiz kalan 200 çocuğun Türkiye'ye getirilmesi için girişim başlatıldığını açıkladı. Barış, 12 Ocakta Haiti'de meydana gelen depremin ardından Türkiye'den bölgeye önemli ölçüde yardım malzemesi gönderildiğini ve bir milyon dolar nakdi yardımda bulunulmasının kararlaştırıldığını söyledi.

BAKAN TALİMAT VERDİ

Deprem sonrası Haiti'de çok sayıda çocuğun öksüz ve yetim kaldığı yönünde bilgi geldiğini belirten Barış, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın girişimleriyle bu çocuklardan bazılarının Türkiye'de koruma altına alınması yönünde çalışma başlatıldığını bildirdi. "İlk etapta 3-10 yaş arası 200 çocuğun ülkemizde bakımı için Haiti hükümetine başvuruldu' diyen Barış, görüşmelerin devam ettiğini, gerekli iznin alınması durumunda gelecek çocukların Türkiye'nin dört bir yanındaki kapasitesi uygun yurtlarda, Türk çocuklarıyla birlikte koruma altına alınacağını söyledi.

Dışişleri 700 çocuk getirmek istiyor

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Haitili 200 çocuğun bakımını üstlenebileceklerini Dışişleri Bakanlığına bildirdiklerini, ancak konunun detaylarının henüz netleşmediğini söyledi. TBMM'de soruları yanıtlayan Kavaf, Haitili çocuklarla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığının kendilerine bir yazı gönderdiğini belirterek, 'Onlar 700 rakamını telaffuz ettiler ama biz 200'ünün bakımını üstlenebileceğimizi bildirdik. Ancak henüz kesinleşen, netleşen bir şey yok" dedi.

Sağlam okul yok ama eğitim yılı başladı

Depremin vurduğu Haiti'de okullar hafta başı itibariyle açıldı. Okulların yerle bir olduğu başkentte ise eğitim-öğretim yapılamıyor. Birleşmiş Milletler (BM) raporlarına göre, ülkenin batısındaki okulların tamamı yıkıldı. Güneydeki okul binalarının ise yüzde 40'ı büyük hasar gördü. BM yetkilileri, başkentteki çocukların eğitimi için 4 bin geçici derslik oluşturulması çağrısı yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber