Kadınlar, okul müdürü için eylem yaptı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Şubat 2010 13:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

VAN'ın Gevaş İlçesi'nde okuma- yazma kursuna giden bir grup kadın, okul müdürlerinin başka bir okula tayin edilmesine tepki gösterdi. Kadınlar okul önünde oturma eylemi yaparak, tayin işleminin durdurulmasını, aksi takdirde çocuklarını okula göndermeyeceklerini ve kendilerinin de kursa gelmeyeceklerini söyledi.

Gevaş İlçesi'nin Selimiye Mahallesi Melikşah İlköğretim Okulu Okul Müdürü Murat Öntürk'ün başka bir okula gönderilmesi, okuma- yazma kursuna giden kadınlar tarafından protesto edildi. Okul önünde toplanan yaklaşık 15 kadın ve çocukları, giriş kapısındaki merdivenlerde oturma eylemi yaptı.

Kadınlar, müdürlerinin başka bir okula gitmesini istemediklerini belirtti. Okul Müdürü Öntürk'ün çalışmaları, çabaları sonucu eşlerinin ikna edildiğini ve bu sayede de okuma- yazma kursuna katıldıklarını anlatan kadınlar, kendilerine değer veren ve kısa sürede okuma- yazma öğrenmelerine yardımcı olan müdürün okuldan ayrılmaması gerektiğini söyledi.

Okul merdivenlerinde bir süre eylem yapan kadınlar, bu tayinin durdurulmaması halinde kursa gelmeyeceklerini, çocuklarını da okula göndermeyeceklerini belirtti. Bir süre oturma eyleminde bulunan kadınlar daha sonra sessizce dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber