Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının memur sendikalarına ilişkin yaptığı yetki tespitine KESK'ten de tepki geldi

Haber Giriş : 10 Temmuz 2003 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının memur sendikalarına ilişkin yaptığı yetki tespitine KESK'ten de tepki geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yetkili kamu emekçileri sendikaları ve konfederasyonlarını belirlemesinde objektif davranılmadığı iddiasıyla Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) bir basın açıklaması yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde toplanan KESK'e üye memurlar ''Yetki hakkımız gasp edilemez'', ''Devlet güdümlü sendikaya hayır'' şeklinde slogan attılar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bahçesinde açıklamalarını yapmak isteyen KESK üyesi memurlara izin verilmedi. Grup adına bir basın açıklaması yapan KESK Genel Başkanı Sami Evren, Çalışma Bakanlığı'nın 2 metre önüne bile izin verilmediğini belirterek Çalışma bakanlığı'nın suçlarını bildiği için kendileri ile yüz yüze gelemediklerini öne sürdü.

Yetkili kamu emekçileri sendikaları ve konfederasyonlarının 6 Temmuz Pazar günü Resmi Gazete'de yayınlararak ilan edildiğini hatırlatan Evren, ilan edilen sonuçlarının objektif kriterlere uymadığını öne sürerek Çalışma Bakanlığı'nın tarafsızlığını kaybettiğini iddia etti.

Evren, açıklamasın şöyle sürdürdü: ''3 Temmuz'daki toplantıda 186 bin 13 kamu emekçisinin Emekli Sandığı Sicil No'sunun bilinmediğini açıkladınız. Devlet çalıştırdığı kişilerin Emekli Sandığı Sicil No'sunu bilmemesi skandal değil midir?Aynı toplantıda kamu çalışanlarından sendikalaı olabileceklerinin sayısını 1 milyon 488 bin 297 olarak bildirirken 6 Temmuz'da ise bu sayısı 1 milyon 272 bin 267'ye indirdiniz. 216 bin 030 eksilmeyi neyle açıklayacaksınız?''

Konfederasyonlarına üye sendikalarının 31 Mayıs tarihinde Çalışma bakanlığı'na verdiği üye sayısının 386 bin 198 olduğunu hatırlatan Evren, bu sayının 6 Temmuz'da 295 bin 830'aü indiğini belirterek ''Aradaki fark yaklaşık olarak 100 bin civarındadır. KESK istifaları daha önce bildirdiğine göre 3 günde 100 bine yakın KESK üyesi nasıl buharlaşmıştır'' dedi.

Yetkiliyi tanımadıklarının belirten Evren, 6 iş kolunda konfederasyon olarak takip edeceklerini ifade etti. Evren, Çalışma Bakanlığı'nın sayılar konusunda yolsuzluk yaptığını iddia ederek suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı
Habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber