Vergi müdürü mülk zengini!

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Şubat 2010 08:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Hakkında vergi kaçırdığı için soruşturma açılan Vergi Dairesi Müdürü Polat'ın İzmir, Diyarbakır ve Tekirdağ'da villa ve evleri çıktı

Vergi kaçırdığı iddiasıyla hakkında idari ve adli soruşturma başlatılan Tekirdağ Süleyman Paşa Vergi Dairesi Müdürü Züleyha Polat'ın (36), İzmir ve Diyarbakır'da birer apartman dairesi, Tekirdağ'da iki villası ile üç villada hissesi, Ankara'da bir arsası bulunduğu ileri sürüldü.

Maliye Bakanlığı, eşi de memur olan Polat hakkında villasını 180 bin TL'ye sattığı ve ?villanın satışını 10 bin TL göstererek vergi kaçırdığı? iddiası üzerine inceleme başlattı. Savcılık ve Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı soruşturma açtı.

Vergi kaybı oldu

Maliye Bakanlığı Gelirler Başkontrolörü Serpil Erdem'in Polat hakkında hazırladığı raporda, 8923 TL vergi kaybı olduğu belirtildi.

Raporda, tapu kayıt işlemleri sırasında bedeli eksik beyandan dolayı satıcı ve Hüseyin Toprak adlı alıcının Harçlar Kanunu'na göre de 2542'şer TL ziyana sebep olduğu kaydedildi.

Tekirdağ Gümrük Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan Muharrem Polat ile evli olan Polat'ın gayrimenkul zengini olduğu öne sürüldü. Polat'ın adına kayıtlı olan taşınmazlar, Gelirler İdaresi Başkanlığı'na 2009 yılında yaptığı mal beyanında da yer aldı.

Mal beyanıyla varlıklı

Polat, mal beyanında, üzerine kayıtlı taşınmazları çalışarak aldığını bildirdi. Mal beyanlarında, Polat'ın eşinin adına kayıtlı mal varlığının olmadığı kaydedildi.

Mal beyanına göre, Polat'ın, 1994'te İzmir Atatürk Mahallesi'nde bekâr olduğu dönemde aldığı apartman dairesi, 2004'te görevli olduğu Diyarbakır'da TOKİ'den aldığı bir dairesi, 2005'te düğün takıları ile aldığını söylediği Ankara Bağlum'da 500 metrekareye yakın bir arsası bulunuyor.

Ayrıca, Polat'ın adına kayıtlı Tekirdağ'da 2007'de arsa karşılığında aldığı bir villa ve üç villada yüzde 50 hisse ile merkeze bağlı Barbaros beldesinde 13 Mayıs 2008'de 60 bin TL'ye aldığı deniz kenarında bir villa olduğu belirtildi.

FERHAT AKGÜN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber