Müdürün değişmesine kızan köylüler, çocuklarının sıralarında eylem yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2010 16:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Muğla'nın Fethiye ilçesinde müdürün görevden alınmasını protesto eden köylüler, çocuklarını okula göndermedi. Okul müdürünün geri gelmesini isteyen köylüler, sıralara oturdu.

Yarıyıl tatili bitip eğitim öğretim başlarken Fethiye'nin Kemer beldesine bağlı Korubükü Köyü'ndeki Değirmenüstü İlköğretim Okulunda ders zili çalmadı. Okulda okuyan 135 öğrenci bugün okula gelmezken çocukların yerine sınıfları veliler doldurdu. Okulda 22 yıldır müdürlük yapan Ramazan Bekir Çatıkkaş'ın yerine Ayhan Sevinç'in atanmasını protesto eden köylüler, okul bahçesinden ve sınıfların içinde eylem yaptı. Çocuklarının sıralarına oturan köylüler 'Müdürümüzü istiyoruz' diye slogan atarak alkışlı protestoda bulundu.

Yeni müdür Ayhan Sevinç ise olanlar üzerine okulu terk ederek evine gitti.

İki derslikle eğitim veren okulun görevden alınan müdür Ramazan Bekir Çatıkkaş tarafından 8 dersliğe çıkarıldığını anlatan Okul Aile Birliği Başkanı Halil Solak, bahçenin de düzenlendiğini kaydetti.

Okul müdürünün değiştirildiğini öğrenince çocukların okula gelmek istemediğini ifade eden Solak, kendilerinin de öğrencilere destek verdiklerini ifade etti. Solak, şunları söyledi: "Ana sınıfı, bilgisayar odası, toplantı salonu ve 8 derslik eski müdürümüzün girişimleriyle oldu. Bu okuldan mezun olan 40'a yakın öğrenci müdürümüzün sayesinde üniversite kazandı. Böylesine çalışkan ve başarılı bir müdürün yarıyıl tatilinde sınıf öğretmenliğine geçiş yaptırılmasına anlam veremedik. Yeni müdüründe, birçok okuldan sürülüp buraya geldiğini öğrendik. Ne çocoklarımız nede biz yeni müdürü istemiyoruz. Eski müdürümüz gelene kadar çocuklarımız yerine biz okula geleceğiz. Onların ders yaptığı sıralarda biz oturacağız."

Çocuklarının yerine okula gelip sıralarına oturan veliler ise eski müdürlerinin yeniden göreve getirilmesini istediklerini söyledi. Yağan yağmura aldırış etmeden okul bahçesinde eylemlerini sürdüren köylüler, Ramazan Bekir Çatıkkaş göreve dönene kadar sınıfları terk etmeyeceklerini belirtti.

Bu arada öğrencilerin okula gelmemesi velilerin de sınıfları işgal etmesi nedeniyle Değirmenüstü İlköğretim Okulu öğretmenleri de ders başı yapamadı. Öğretmenler öğretmen odasında eylemin bitmesini bekliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber