Kamu-Sen, Abant'taki 'memur çalıştayı'na tepki gösterdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2010 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu Sen İstanbul Şube Başkanı Hanefi Bostan, Bolu Abant'ta bugün başlayan 'memur çalıştayı'nda, 'memura toplu sözleşme ve grev hakkı verilmesi için memurluk güvencesi kaldırılmalıdır' sonucuna varılacağını öne sürdü. Bostan, Kamu Sen'in var olan bir hakkın tartışılmasını anlamsız bulduğu için çalıştaya katılmadığını söyledi.

Büyük Sirkeci Postanesi önünde toplanan Türkiye Kamu Sen üyesi yaklaşık 20 kişi, Hükümet'in memurlara yönelik politikalarını eleştirdi. 'Memurun iş güvencesi yok edilemez', 'İş güvencesi toplu sözleşme ve grev hakkı birbirinden ayrılamaz' yazılı döviz ve pankart açan grup, 'Tayyip şaşırdı, sabrımızı taşırdı', 'Grev hakkımız, söke söke alırız' şeklinde slogan attı.

Eylemde basın açıklaması yapan Kamu Sen İstanbul Şube Başkanı Hanefi Bostan, Bolu Abant'ta bugün başlayan 'memur çalıştayı'nda, 'memura toplu sözleşme ve grev hakkı verilmesi için memurluk güvencesi kaldırılmalıdır' sonucuna varılacağını öne sürdü. Bostan, "Yıllardır memurluk güvencesini yok etmek için işbirliği yapanlar, bugün Bolu-Abant'ta, 'memurlara toplu sözleşme ve grev hakkı verilmesi için memurluk güvencesi kaldırılmalıdır' sonucuna varacakları bir çalıştay başlatmış bulunmaktadırlar. 2009 yılında yapılan toplu görüşmelerde, konfederasyonumuzun memurlara toplu sözleşme ve grev hakkı verilmesi konusundaki ısrarlı talepleri karşısında kamu işveren tarafı, bu konudaki bir çalıştay düzenlemesi ve konunun burada tartışılması önerisini ortaya atmıştı. Türkiye Kamu Sen olarak zaten var olan bir hakkın tartışılmasını anlamsız bulduğumuz için, bu öneriyi reddettik. Kesin olan her şeyin tartışılmaya açılması, o konuyu sulandırmaktan başka bir işe yaramaz." şeklinde konuştu.

Çevik kuvvet polisinin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber