Mesleki eğitimde uluslararası diploma yolu açıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2010 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 'Makina' ve 'Otomotiv' programlarında verilen eğitim, mesleki eğitim alanında dünyaca kabul gören EDEXCEL tarafından akredite edildi.

UÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Türkiye'de akreditasyon için başvuran 11 meslek yüksekokulu arasında akredite olan ilk kurum oldu. Uludağ Üniversitesi de akreditasyon sürecinin tamamlanmasının ardından İngiltere'deki Thames Gateway College ile otomotiv programında; City College Brighton and Hove ile de makina programında çifte diploma vermeyi öngören işbirliği protokolünü imzaladı.

Böylece, bu yıl üniversite seçme sınavına girip de kılavuzdan İngilizce eğitim veren bu iki bölümü tercih eden öğrenciler, eğitimlerini hem Bursa'da hem de İngiltere'de yapacaklar ve çifte diplomaya sahip olacaklar.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz, Türkiye'de özellikle lisans düzeyinde yükseköğretime büyük bir ilgi olduğunu, bu ilginin ön lisans düzeyinde mesleki eğitime kaydırılması gerektiğini, EDEXCEL ile akreditasyon sürecinin de bu amaçla başlatıldığını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Cengiz, Türkiye'deki meslek yüksekokullarında öğrenim gören öğrencilerin her iki ülkede de tanınan çifte diploma almalarını sağlamak amacıyla, YÖK tarafından Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun makina ve otomotiv programlarında pilot olarak başlatılan projenin, başarılı olması halinde diğer programlarda da yaygınlaştırılacağını belirtti.

Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rıdvan Ezentaş'ın verdiği bilgiye göre, çifte diploma veren programlar, 2010-2011 eğitim öğretim döneminde eğitime başlayacak. Bu programa dahil olacak öğrenciler bir yıl özel İngilizce hazırlık sınıfını takiben bir yıl da UÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda İngilizce olarak eğitim görecekler. Öğrenciler, üçüncü yıllarını İngiltere'deki okullarda tamamlayacaklar.

Uludağ Üniversitesi'nin çifte diploma vereceği Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Otomotiv Bölümü'nü kazanan öğrenciler, Londra'daki Thames Gateway College'de, makina programını kazananlar ise Brighton kentindeki City College Brighton and Hove'da bir yıl eğitim görecekler.

Öğrenciler, hem tüm dünyada geçerli olan EDEXCEL akreditasyonuna sahip HND diploması, hem de Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'ndan önlisans diplomasını almaya hak kazanacaklar.

Bu programlardan başarı ile mezun olanlar, dikey geçiş sınavına girmeksizin, İngilizce eğitim veren yurtiçi veya yurtdışı üniversitelerde doğrudan lisans tamamlayarak mühendis olabilecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber