Hasta taşıyan ambulans yolda mahsur kaldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2010 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta'da, merkeze 10 kilometre uzaklıktaki Direkli köyünde yaşayan ve sancısı tutunca 112 Acil Servis'ten yardım isteyen hamile kadını hastaneye götürmek üzere yola çıkan ambulans, kar yağışı nedeniyle kara yolunda yaklaşık 6 saat mahsur kaldı.

Isparta İl Sağlık Müdürü Süleyman Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemesi nedeniyle sağlık alanında da sıkıntılar yaşandığını kaydetti.

Direkli köyündeki hamile bir kadının dün sabah saat 10.00 sıralarında 112 Acil Servis'ten yardım talebinde bulunduğunu belirten Önal, ambulansın hemen harekete geçtiğini, ancak kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kaldığını söyledi.

Ambulansın yolda kaldığı haberinin ulaşmasıyla İl Özel İdaresinden yardım istediklerini ve iki greyderin yolu açmak için saatlerce uğraştığını söyleyen Süleyman Önal, ?Durumun aciliyeti nedeniyle ek yardım istedik ve üçüncü greyder de ambulansın mahsur kaldığı noktaya geldi. Arkadaşların yoğun çalışmaları neticesinde ambulans 6 saat sonra köye ulaştı ve hamile kadın, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine ulaştırıldı? dedi.

Zehra Tık adlı kadının 33 haftalık hamile olduğunu dile getiren Önal, yapılan tıbbi incelemede hem annenin hem de bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu tespit ettiklerini kaydetti.

Süleyman Önal, anne adayı Tık'ın erken doğum riskine karşı kontrol altında tutulduğunu da bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber