Sendikacıya promosyon cezası geri alındı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Şubat 2010 01:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SENDİKACIYA PROMOSYON SÜRGÜNÜ HABERİ İLE İLGİLİ BASIN BÜLTENİ

Memurlar.Net haber sitenizde yer alan ?Sendikacıya Promosyon Sürgünü? başlıklı haber üzerine Üniversitemiz Rektörlüğünce açıklama yapma gereği görülmüştür.

Habere konu sendika Eğitim-Bir-Sen'e banka promosyon sözleşmesi ile ilgili olarak gerekli tüm açıklamalar yapılmıştır. Promosyon sözleşmesi, sadece personelin aylık ve ücretlerinin karşılığı olmayıp öğrenci harçlarını da kapsamaktadır. Bu nedenle promosyon tutarının öğrenci harçlarına karşılık gelen % 13,5'luk kısmı olan 621.000 TL. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca kullanılmak üzere gelir olarak kaydedilmiş ve kullanılmaya başlanmıştır. İlgili Yönetim Kurulu Kararı doğrultusunda personel maaş ve ücretleri için kalan % 86.5'lik tutar olan 3.979.000 TL'nin 2/3'lik kısmı olan 2.652.666 TL'nin personele 6'şar aylık periyotlarla ve eşit miktarlarda dağıtılması kararlaştırılmış ve personel hesaplarına yatırılmaya başlanmıştır. 1/3'lik kısım ise yine personel ihtiyaçları için kullanılmak üzere gelir kaydedilmiştir. Ayrıca bu kapsamda elde edilen gelirlerimiz, vadeli hesaplarda tutulmakta olup, böylece herhangi bir gelir kaybının yaşanmasının da önüne geçilmektedir.

Yukarıda da belirtildiği üzere, promosyon anlaşması 5 yıllık yapılmış olup, 6 aylık dönemler halinde çalışanların hesabına eşit miktarlarda yatırılmaktadır. İlk dört taksitte toplam 809,34 TL. personelimiz hesabına yatırılmış, 4 Ocak 2010 tarihi itibariyle de 5. taksit tutarı olan 240 TL. ile personel hesaplarına toplamda 1050 TL. aktarılmıştır.

Promosyonlar üzerine gerekli açıklamalar (ilgili kararlar, personel hesaplarına yatırılan ücretler ve sözleşmenin kapsamı vs.) yapıldığı halde yine de durumun şaibeli olduğu yönündeki yayınlar Üniversitemizce şaşkınlıkla karşılanmaktadır. Üniversitemizin tüm harcamaları gibi, banka promosyon anlaşmaları da Sayıştay denetimine tabidir. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, tüm faaliyetlerini mevzuat kapsamında şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri çerçevesinde sürdürmektedir.

Üniversitemiz Rektörlüğünün personelinin özlük haklarına zarar veren ya da kurumsal işleyişi bozacak bir tutum içinde olması iddiaları da gerçekle bağdaşmamaktadır. Habere konu olduğu şekliyle bir şube müdürünün kütüphane memuru olarak görevlendirilmesi söz konusu değildir. Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığına yapılan mevzuata uygun görevlendirme, ilgili şube müdürünün biriminde gerçekleştirme görevlisi olması ve yerine görevlendirilecek biri olmaması nedeniyle yine Rektörlüğümüzce iptal edilmiştir. İlgililere ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber