Motosiklet ambulanslar en fazla İzmir'de kullanılıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2010 10:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'nın geçen yıl hizmete soktuğu 30 motosiklet ambulans ile 262 vakaya müdahale edildi. En fazla müdahale yapılan illerin başında İzmir, Adana ve Mersin geliyor. Bakanlık, bu yıl içinde 20 adet motosikletli sağlık timini daha hizmete sokacak.

Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ali Coşkun, motosiklet ambulansların, daha çok şehir trafiğinin yoğun olduğu yerlerde kullanıldığını belirtti. Sağlık Bakanlığı'nın geçen yıl İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Mersin, Muğla, Aydın, Denizli, Eskişehir, Samsun, Konya, Van, Trabzon ve Nevşehir'de başlattığı motosikletli ambulans uygulaması ile bugüne kadar toplam 262 vakaya müdahale edildi.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ali Coşkun, CİHAN'a yaptığı açıklamada, motorize ekiplerin daha çok şehir trafiğinin yoğun olduğu tünel ve köprü geçişleri ile ambulansın giremediği dar sokaklarda devreye girdiğini aktardı. Coşkun, "Bu dar alanlarda ilk müdahaleyi yapacak, tıbbi desteği sağlayacak olan kişilerin ve ekiplerin olay yerine ulaşması gerekiyor. Burada da motosiklet ambulanslar devreye giriyor." diye konuştu.

Motosiklet ambulansların, daha çok sahil kıyılarındaki şehirlere verildiğini belirten Coşkun, "Çünkü bu ambulanslar oralarda daha çok kullanılıyor. En çok kullanan şehir ise İzmir. Araç başına yaklaşık 50 vakaya müdahale edilirken, İzmir'de bu oran 124 vakaya kadar çıkmış. Sahil kesimindeki şehirlerin, coğrafi özellikleri, iklimleri bu sonuçta etkili." dedi. Yılbaşında 20 adet motosiklet tipi acil sağlık aracı satın alan Bakanlık, bu uygulamayı yaygınlaştırmayı planlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber