Türk Telekom'dan gecikme faizi indirimi için son gün uyarısı

Haber Giriş : 09 Şubat 2005 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom Konya Başmüdürü Ahmet Uslu, Türk Telekom'un geçmişe yönelik alacakları için gecikme faizlerinde uyguladığı indirimden yararlanmak için 28 Şubat'ın son gün olduğunu belirterek, vatandaşların son günü beklememesi gerektiğini söyledi.

Konu ile ilgili Konya Türk Telekom Başmüdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyen Uslu, gecikme faizi indiriminin 2 Temmuz 2004 tarihine kadar son ödeme tarihi geçmiş ve bugüne kadar ödenmemiş borçları kapsadığını belirterek, "Örneğin 100 milyon borcu olan, avukat masrafı ve gecikme faizi ile birlikte 534 milyona yükselen borç, eğer sulh anlaşması yapılırsa 307 milyona düşüyor. Ayrıca taksitlendirme imkanı da sunuyoruz. Vatandaşlarımızın bu indirimden yararlanmak için 28 Şubat'a kadar bize başvurması gerekiyor. Bugüne kadar borçlu olanların sadece yüzde 10'u başvurdu. Vatandaşlarımız mağdur olmak istemiyorsa son güne bırakmadan sulh anlaşması yapsınlar" dedi. Türk Telekom'un özelleştirme safhasında olduğunu da hatırlatan Ahmet Uslu, "Eğer bu kurum özelleşirse yeni gelecek olan patronlar eski döneme ait borçları almak için farklı yollar kullanabilirler. Eğer vatandaşlarımız bu durumdan mağdur olmak istemiyorsa bir an önce bize başvursun. Ayrıca bazı borçlu abonelerimizi adreslerinde bulamıyoruz. Kimse adres değiştirince borçlarından kurtulduk zannetmesin. Biz hem KOSKİ hem de MEDAŞ ile anlaştık. Bize borcu olan abonelerimizin yeni adreslerini bu kurumlardan da elde edebiliyoruz" şeklinde konuştu.

TÜRK TELEKOM'UN YENİ HİZMETLERİ

Türk Telekom'un yeni hizmetlerinden de bahseden Türk Telekom Konya Başmüdürü Ahmet Uslu, yeni sistem ankesörlü telefonların ve TT kartların çok yakında hizmete gireceğini ifade ederek, "Yeni ankesörlü telefonlar kredi kartıyla çalışabilecek ve vatandaşlarımız telefon kartı aramak zorunda kalmayacak. Kredi kartından konuştuğu kadarki süre için kontör parası alınacak ve ekstre de belirtilecek. Ayrıca yeni çıkardığımız TT kart sayesinde vatandaşlarımız sadece ankesörlü telefonlarla değil normal sabit hatlı telefonlarla da görüşebilecek. Arkasında bulunan kazınabilir bölümün altında 12 haneli bir şifre yer alacak. Vatandaşlarımız 0811 212 36 36 numarayı aradıklarında bu şifreyi girmeleri istenecek. Şifreyi girdikleri anda istedikleri yeri kolayca arayıp konuşabilecekler. Bu işlemi ev veya işyeri telefonundan yaptığınızda konuştuğunuz telefona herhangi bir ücret yazılmıyor. Bu kartlar 50, 100, 200 ve 500 kontör halinde satılacak ve şehirlerarası konuşmalarda 70 bin lira gibi cazip bir fiyatla konuşulabilecek" dedi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber