Üniversiteli bombacılar yakalandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Şubat 2010 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'da Terörle Mücadele ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 2'si üniversite öğrencisi 3 kişi, el yapımı patlayıcı, bomba düzenekleri ve örgütsel dokümanla yakalandı. Sorgulanan üniversite öğrencilerinin daha önce bir dershaneye el yapımı bomba atılması olayının da faili oldukları iddia edildi.

Geçen pazar günü Atatürk Mahallesi'nde Şuurlu Öğretmenler Derneği yanındaki bir çöp kutusunda şüpheli bir paket görenler, durumu polise bildirdi. İhbarın ardından olay yerine gelen bomba imha uzmanları, incelemenin ardından etkisiz hale getirdikleri el yapımı bombaya el koydu. İncelenin bombanın el yapımı olduğu ortaya çıkarken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Olayın yaşandığı bölgenin yakınındaki güvenlik kameralarını inceleyen polis, içinde el yapımı bomba bulunan paketi taşıyan kişiyi fark etti. Kameralar tarafından görüntülenen kişinin Harran Üniversitesi öğrencisi 24 yaşındaki B. G. olduğunu belirledi.

Derinleştirilen soruşturmada incelenen el yapımı bombanın geçen yıl Aralık ayında bir dershaneye atılan ses bombası ve Ocak ayı içerisinde bir iş merkezinin çatısında bulunan 4 el yapımı parça tesirli bomba ile benzeştiğini saptadı. Polisin çalışmasında B.G.'nin el yapımı bombaları kendisi gibi üniversite öğrencisi 22 yaşındaki İ. Ö. ve lise öğrencisi 18 yaşındaki M.Ö. ile birlikte hazırladığını belirledi. Çalışmanın tamamlanmasının ardından önceki gün düzenlenen operasyon ile 3 şüpheli, evlerinde gözaltına alındı. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramada, bomba yapımında kullanılan, bakır tel kablolar, barut ve parça tesirinin artırılmasında kullanılan demir bilyeler ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamalarında susma hakkının kullanan 3 şüpheli, bugün işlemlerinin tamamlanmasının ardından ?yasadışı örgüte üye olmak, örgüt adına eylem yapmak' suçundan Adliye'ye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber