PTT Bank kazandırdı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Şubat 2010 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BOLU Abant Tabiat Parkı'nda düzenlenen "Kamu görevlilerinin sendikal ve demokratik hakları çalıştayı"na katılan PTT Genel Müdürü Osman Tural, PTT Bank'ın yılda 450 milyon TL gelire ulaştığını belirterek, "PTT'nin gelirinin yüzde 25'i bankacılık hizmetinden geliyor. Bankalara ait kredileri ve paraları da toplamayı, kredilendirme işlemi yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Abant Palace Otel'de dün başlayan "Kamu görevlilerinin sendikal ve demokratik hakları çalıştayı" bugün iki oturumla devam etti. Oturumlar basına kapalı olarak gerçekleşirken, çalıştay için PTT'de otel içerisinde stand açtı. 14 Şubat Sevgililer Günü'ne özel hazırlanan kartları tanıtan Osman Tural, kart atma geleneğinin kaybolmak üzere olduğunu belirterek, "PTT olarak bu kartlaşma geleneğini sürdürmek için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Sevgililer Günü nedeniyle 'İki kalp bir olsun. Kartı bizden, göndermesi sizden' kampanyası başlattık. Sevgililer Günü'ne özel kartlar bastırdık. Değişik şekildeki kartlardan arzu edenler istediklerini seçiyorlar. Kartı ücretsiz veriyoruz, sadece kullanım ücretini alıyoruz. Kendinizden bir şey katarak sevdiklerinizi hatırlamak istiyorsanız, bunun en güzel yolu kendi el yazınızla atacak olacağınız bir karttır. Elektronik ortamda gönderilen hiçbir şey bunun yerini tutmaz. Kart atmak MSN, Facebook ve e mailden atılacak bir kartın yerini asla tutmaz. Pulda Sevgililer Günü'ne özel olarak tasarlandı"dedi.

2010 yılı içerisinde kayıtlı elektronik posta, tebligat ve hibrit mail sistemini hayata geçireceklerini ifade eden Tural, şöyle konuştu:

"Finansal hizmetlerimiz alanında ucuz para transferini başlattık. Artık PTT'lerden bankalara para havalesi yapmak mümkün. Müşterilerimiz bütün PTT şubelerinden istediği bankaya havale yapabiliyor. Bankalar aracılığıyla bankalarla yapmış olduğumuz ortaklıklar çerçevesinde bankalara ait kredileri ve paraları toplamak gibi projelerimiz devam ediyor. PTT'lerden bankalar adına kredilendirme yapabileceğiz"

Tural, "Özel kargo şirketleriyle yarışabilir konuma geldiniz mi" şeklindeki soruyu ise "Biz kimseyle yarışmayız. Birileri yarışacaksa bizimle yarışır. Bizim PTT olarak gücümüz, networkumuz, personel sayımız belli. 2008'den itibaren bankacılıkta olduğu gibi kargo sektöründe de hizmet verelim diye ağırlık verdik. İlk yıl 10 kat arttıracağız dedik. Hedefi gerçekleştirdik. Bu yıl da onu da ikiye katlayacağız. 20010'da 20 katı kadar kargo hedefine ulaşmış olacağız" diye yanıtladı.

PTT'nin 2002 yılında toplam gelirinin 569 milyon TL olduğunu dile getiren Tural, geçen yılı 1.6 milyar TL ile kapattıklarını açıklayarak, "Yani 3 kat bir artış söz konusu. PTT'nin finansal hizmetlerden elde ettiği toplam gelir, 2002-2003 yıllarında 50 milyon TL civarındayken, 2009 yılında PTT Bank'tan elde ettiğimiz gelir 350 milyon TL civarında. Bunun birde parasal döngüden elde ettiğimiz faizi de ortaya koyarsak bu 450 milyon TL'lik kapasiteye ulaşıyor. Gelirlerimizin yüzde 25'i PTT Bank gelirinden oluşuyor" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber