Gözaltındanki 2 astsubay için ek gözaltı süresi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Şubat 2010 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERZİNCAN'da Ergenekon soruşturması kapsamında geçen pazartesi günü Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın talimatı ile gözaltına alınarak Merkez Komutanlığına götürülen 2 Astsubay ile Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde gözaltında tutulan Avcılar Derneği Başkanı için ek gözaltı süresi alındı.

Erzurum'dan 8 Şubat Pazartesi günü beraberinde 2 savcı ile birlikte Erzincan'a gelen Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, önce Avcılar Derneği Başkanı Yaşar B.'nin av bayisinde polis nezaretinde arama yaptı. Yaşar B.'nin evinde ve arabasında da gerçekleştirilen aramaların ardından savcı Şanal'ın talimatı ile Yaşar B., gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.

Ardından 2 savcı, beraberinde Merkez Komutanlığından görevlilerle birlikte, kent merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Yaylabaşı Beldesi Jandarma Karakol Komutanlığına gitti. Karakol Komutanı Astsubay Murat Y.'nin evinde ve odasında gece geç saatlere kadar arama yapan 2 savcı astsubay Murat Y.'yi gözaltına aldı. Özel Yetkili Savcı Osman Şanal ise, 3'ncü Ordu Komutanlığı Karargah binasındaki istihbarat Şubede görevli Astsubay Ahmet S.'nin evinde Merkez Komutanlığından gelen görevlilerle birlikte arama yaptı ve ardından karargah binasına yöneldi.

Savcı Osman Şanal 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinden aldığı arama kararı ile 3'ncü Ordu Karargah binasına girmek istedi. Genelkurmay Başkanlığı'nın izni olmadığı gerekçesi ile içeri giremeyen Savcı Şanal, tutanak tutarak nizamiyeden ayrıldı.

27 Ekim tarihinde Erzincan Baraj Gölünde mühimmat bulunmasının ardından başlatılan soruşturma çerçevesinde, bugüne kadar 2 Astsubay, 1 Üsteğmen, 1 Binbaşı, 1 Albay ve biri Müdür 3 MİT çalışanı tutuklanarak sivil ve askeri cezaevine konuldu. Son olarak gözaltına alınan 2 Astsubay ve dernek başkanın akıbeti yapılacak sorgunun ardından çıkarılacakları mahkemede belli olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber