Rektörün kadro isyanı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2010 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) bünyesinde kurulan ve bu öğretim yılında ilk kez öğrenci kabul eden Tıp Fakültesi'ne 1 yıldır Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 'kadro kullanma' izni verilmesi bekleniyor.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Güner Önce, yaptığı açıklamada, Tıp Fakültesinin, Kütahya-Tavşanlı karayolunun 10. kilometresindeki Merkez Yerleşke'de birinci sınıf öğrencileriyle öğrenime devam ettiğini ifade etti.

Başbakanlık tarafından yeterli sayıda kadro tahsis edildiğini, ancak YÖK'ün bir yıldır yaptıkları başvurulara karşı kadro kullanma izni vermemesi nedeniyle Tıp Fakültesinde, DPÜ Sağlık Yüksekokulundan akademisyenlerin görev yaptığını belirten Prof. Dr. Önce, ''Tıp Fakültemizin kadrosunda bir öğretim üyemiz yok. Burada kadroları Sağlık Yüksekokulu'nda bulunan öğretim üyelerimiz görev yapıyor. Başlangıçta 35 öğretim üyemiz vardı, şimdi bu sayı 19'a indi.

Bunun en büyük nedeni, YÖK'ten birçok kez talep ettiğimiz halde bir yıldır Tıp Fakültesine kadro kullanma izni alamamamızdır. Herhangi bir cevap alamadık. Dolayısıyla her geçen gün öğretim üyesi kaybediyoruz. Bu konuya çok üzülüyorum. Beklediğimiz kadro kullanma izni gelmezse belki de Tıp Fakültesinde eğitim öğretime ara vermek, hatta hastanemizi kapatmak durumunda kalabiliriz. Ancak umut ediyorum ki bu olmaz. YÖK'ten dört gözle, heyecanla bir yılı aşkın süredir kadro kullanma izninin gelmesini bekliyoruz'' dedi.

YÖK'E BİR YILDA 7 KEZ BAŞVURU YAPILDI

Prof. Dr. Önce, üniversitenin adeta göz bebeği olma yolunda ilerleyecek, kente büyük hizmetler sunacak Tıp Fakültesinin kurulmasının vatandaşlar arasında da memnuniyetle karşılandığını anlattı.

Önceki yıllarda Kütahya'dan hastaların Eskişehir, Bursa ve Afyonkarahisar'a zor şartlarda, çok soğuk ya da çok sıcak havalarda gitmek zorunda kaldığına işaret eden Prof. Dr. Önce, ''Bu fakültemizin açılması halkımızı çok memnun etmişti ama şimdi bir gerileme süreci yaşadığı için gerçekten büyük üzüntü duyuyorum. Umarım YÖK kadro kullanma izni verir. Çünkü Başbakanlık, Tıp Fakültemiz için çok sayıda kadro verdi. Bunu kullanmak için YÖK'ten izin verilmesi gerekiyor. Bizim bir yılda 7 kez ilettiğimiz yazılara cevap gelir ve izin verilirse, Tıp Fakültemizi hızla geliştireceğiz" diye konuştu.

Prof. Dr. Önce, Tıp Fakültesi bünyesinde kullanılması için yeni hastane binası inşa edeceklerini ve bu amaçla proje hazırlığının devam ettiğini kaydetti.

Yeni hastane binasının ihalesinin gelecek yıl yapılacağını bildiren Prof. Dr. Önce, ''Modern ve güzel bir hastane olacak. Dolayısıyla buradaki hizmeti, Tıp Fakültemizin gelişmesine bağlı olarak sunabileceğiz. Aynı zamanda bu yaz hizmete girecek Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesini çalıştırabileceğiz. Aksi takdirde bunları çalıştırmak hayal hale gelecek. Umarım böyle olmaz'' diye konuştu.

HÜSEYİN EFE -KÜTAHYA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber