Avukatlar: Yargı tokmağı, darbe balyozundan güçlüdür

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2010 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'de bir grup avukat, darbe planı iddialarıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Hukukçular Platfomu üyeleri, Eskişehir Adliyesi'ne gelerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde basın açıklaması yapan avukat Hakan Ata, "Bugün ülke gündemini meşgul eden ve her gün, 'Eldiven', 'Ayışığı', 'Kafes' ve 'Balyoz' gibi isimlerle kamuoyuna yansıyan demokratik düzeni askıya alma çaba ve teşebbüslerinin asla kabul edilemez olduğunu, bu gibi eylemlerin ülkeye yarar sağlamadığını haykırmak, bu kirli planları hazırlayanların yargıya hesap vermeleri için haklarında suç duyurusunda bulunmak için buradayız" dedi.

Ata, darbe planları yerine demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve daha gelişmiş bir Türkiye'nin konuşulması gerektiğini belirterek, "12 Eylül 1980 darbesiyle 650 bin insanın gözaltına alındığını, yüzlerce vatandaşımızın işkence odalarında öldüğünü, yüz binlercesinin yargılandığını, ayrıca 2 milyona yakın insanımızın da fişlendiğini hatırlatmak isteriz. O gün yaşananlar yüzünden ülkemizin yıllarca toparlanamayacak kadar geriye gittiği herkesçe bilinmektedir. Beyazıt ve Fatih Camii'ne bombalı saldırılar düzenlenerek halkımızın öldürülmesinin, kendi savaş uçağımızın düşürülmesinin planlandığını dehşetle okuduk. Az önce yaptığımız suç duyurusuyla cumhuriyet savcılarını, olayı aydınlatmak için göreve çağırıyoruz. Her ne şart ve ortamda olursa olsun, hukukun en üst merci olarak kabul edilmesi zorunluluktur ve demokratik hukuk devletinin korunması sadece savcılıklar ile mahkemelerin değil, herkesin sorumluluğundadır. Bu teşebbüsler Anayasa'ya ve yasalara aykırı olup suç teşkil etmektedir" diye konuştu.

'Balyoz' darbe planının kamuoyuna yansıtıldığı şekliyle doğru olması halinde ismi geçenlerin bir an önce yargılanması gerektiğini savunan Hakan Ata, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak bu arada kutsi değer atfettiğimiz ordumuzun topyekun yıpratılmaması da gerekmektedir. Bizler, siyasi görüş farkı gözetmeksizin Eskişehirli avukatlar olarak geleceğimizden ve çocuklarımızın zihninden darbe kelimesini silip yok etmek için tüm darbe heveslilerine diyoruz ki, dikkat millet var. Millet adına karar veren yargının tokmağı, darbenin balyozundan güçlüdür."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber