Tekel işçileri açlık grevini bitirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2010 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekel işçilerinin dokuz gündür süren açlık grevinin sonlandırılması kararlaştırıldı.

Açlık grevine katılan işçilerin ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalması üzerine Tekgıda-İş Sendikası, açlık grevinin sürdürülmesi konusunu değerlendirdi.

İşçileri ziyaret eden Türk Tabipleri Birliği heyeti de açlık grevine devam edilmesi kararının yeniden değerlendirilmesini önerdi.

Bu uyarıyı da dikkate alan sendika, işçilerin sağlık koşullarını göz önüne alarak açlık grevinin sona erdirilmesini kararlaştırdı.

16 İşçi Açlık Grevine Devam Etmekte Israrlı

- Tekgıda-İş Sendikasının açlık grevini sona erdirme kararına rağmen, Tekel işçilerinden 16'sının grevi sürdürmekte ısrarlı olduğu bildirildi.

Tekgıda-İş Genel Sekreteri Mecit Amaç, Türk-İş Genel Merkezi önünde eylemlerini sürdüren Tekel işçilerine seslendi.

Doktorların da uyarısıyla açlık grevindeki işçilerin sağlık durumlarını gözönüne alarak açlık grevine devam edip etmemeyi görüştüklerini ifade eden Amaç, grevi sona erdirmeyi kararlaştırdıklarını bildirdi.

Grevi devam ettiren işçilerle yaptıkları görüşmelerin ardından işçilerin bir bölümünün grevi sonlandırmayı kabul ettiklerini dile getiren Amaç, 16 işçinin ise grevi ısrarla sürdürmek istediklerini bildirdi.

Amaç, işçileri ailelerine sağ salim gönderme amacında olduklarını vurgulayarak, bu nedenle işçilerin sağlığı konusunda büyük hassasiyet gösterdiklerini söyledi.

Eylemi devam ettirmek isteyen işçilerin kararına saygı duyduklarını belirten Amaç, bu konuda herhangi bir zorlamanın söz konusu olmayacağını, bunun herkesin kendi iradesiyle almış olduğu bir karar olduğunu ifade etti.

Amaç, açlık grevine devam etmek isteyen işçilerin de yapmış oldukları çağrıya uymalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber