SSK'lılar, sadece sözleşme yapılan eczanelerden ilaç alabilecek

Haber Giriş : 09 Şubat 2005 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, "SSK'lılar yarından itibaren SSK ile sözleşme yapan eczanelerden ilaçlarını alabilecek" dedi.

DİSK'e bağlı Sosyal-İş Sendikası ile Metro AG Türkiye arasındaki toplu iş sözleşmesi imza törenine katılan Başesgioğlu, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir soru üzerine, SSK'lı vatandaşların ve emeklilerin serbest eczanelerden ilaç almalarına ilişkin protokolün daha önce imzalandığını ifade eden Başesgioğlu, "Bakanlık olarak, 10 Şubat itibariyle bu uygulamanın başlaması konusunda her türlü hazırlığı yaptık. Ayrıca, SSK hastanelerinden de belirli süre için ilaç alınmaya devam edilecek. 10 Şubat'ta bu uygulamaya başlayacağız, ancak Türkiye'nin her yerinde uygulamaya geçmek mümkün değil. Bunu kademeli bir şekilde ülkenin her tarafında yaygınlaştıracağız. SSK ile sözleşmeyi yapan eczaneler bu hizmeti verecek ancak, eczaneleri de "sözleşme yapmaları" konusunda zorlamayacağız" dedi.

Başesgioğlu, bunun bir kamu hizmeti olduğunu da belirterek, "Bu proje, SSK'lıların ilaca daha rahat erişebilmeleri için gerçekleştirildi" diye konuştu.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber