YÖK, Antalya'ya üniversite kurulması için araştırma yapıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2010 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Alanya ilçesinde kurulacak üniversite için çalışmalar sürüyor. YÖK Yürütme Kurulu üyeleri Alanya'da kurulacak devlet ve vakıf üniversiteleriyle ilgili çalışmaları yerinde inceledi.

YÖK Yürütme Kurulu üyelerinden İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Berrak Kurtuluş, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Ahmet Yesevi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek ve YÖK uzmanlarından İsmet Evirgen Alanya'ya geldi. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydoğan'ın konuğu olan üyelere Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör ile dekan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Süleyman Uyar eşlik etti.

Yapılan görüşmelerde Alanya'daki fakülte ve meslek yüksek okuluna yeni bölümler eklenerek geliştirilmesi kısa süre içinde de bağımsız bir devlet üniversitesine dönüştürülmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmede ilçede kurulması planlanan Hamdullah Emin Paşa Vakıf üniversitesi ile ilgili sürecin hızlandırılması konusu da ele alındı. ALTSO'nun kurulacak üniversite için ortaya koyduğu güçbirliğinin önemine değinen öğretim üyeleri, bu konuda sürdürülen çalışmalara gerekli desteği vereceklerini ifade etti.

Alanya'da bağımsız bir üniversite kurulması için yapılan çalışmaların YÖK tarafından yakından takip edilmesinin önemine değinen ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, görüşmelerin olumlu geçtiğini söyledi. Alanya'da bir devlet üniversitesinin ve kuruluş başvurusu yapılan Hamdullah Emin Paşa Vakıf Üniversitesi'nin bir an evvel kurulmasını arzu ettiklerini ifade eden Aydoğan, bu konuda tüm kurum ve kuruluşların destek vermeye hazır olduğunu söyledi. Aydoğan, YÖK Yürütme Kurulu üyelerinin Alanya için son derece önem taşıyan bu sürecin hızlandırılmasında gerekli desteği ve yardımları yapacaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber