4/C'nin iptali için Pazartesi günü dava açılıyor

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Şubat 2010 22:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşçi ve memur konfederasyonları 4-C'nin iptali için Danıştay'a, TEKEL işçisinin kamu kurumlarında istihdam edilmesi talebinin kabul edilmemesi halinde de idare mahkemesine başvuracak...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TEKEL işçisinin taleplerine kapıyı kapatırken, işçi ve memur konfederasyonları yargı süreci başlatma kararı aldı. Türk-İş, DİSK, KESK ve Türkiye Kamu-Sen, 4-C statüsünün toptan iptal edilmesi için Danıştay'a başvuracak. TEKEL işçisinin statüsünü koruyarak kamu kurumlarında istihdam edilmesi için Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı'na (DPB) başvuran Tek-Gıda İş Sendikası da bu talebin kabul edilmemesi halinde idare mahkemesine gidecek.

Birlikte sabahlayacaklar

Başbakan Erdoğan'la önceki gün yapılan görüşmeden sonuç alamayan Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, DİSK, Türkiye Kamu-Sen ve KESK genel başkanları ile dün bir araya geldi. Toplantının ardından açıklama yapan Kumlu, 4-C uygulamasının iptali için Danıştay'a pazartesi günü dava açılacağını söyledi. Kumlu, ?Konfederasyonlar, TEKEL işçilerinin sorunları konusunda hükümete ?inatlaşmayı bırakarak, sağduyulu davranma çağrısı' yapmaktadır? dedi.

Kumlu, ?Konfederasyonlar, gerçekleştirilebilecek her yerde, ?TEKEL işçilerinin mücadelesine destek veren ve güvencesiz çalışmayı protesto eden' yazılar içeren siyah pankartlar asılması çağrısında bulunmaktadır? dedi. Kumlu, konfederasyonların, 22 Şubat'ta yeniden bir araya geleceğini kaydetti. Kumlu, konfederasyona bağlı sendikaların temsilcilerinin, eylemi tabana yaymak ve TEKEL işçilerine dayanışma göstermek için, Türkiye'nin dört bir yanından gelerek; 20 Şubat'ta Ankara'da TEKEL işçileriyle sabahlamaya karar verdiğini açıkladı. Edinilen bilgiye göre Tek Gıda-İş, işçilerin başka kurumlara geçişi için Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'ya bağlı DPB'ye de başvurdu. Sendika, bu süreçten sonuç alamaması halinde bu süreci de yargıya götürerek bölge idare mahkemesine başvuracak.


Dinçer: İptal edilirse işsiz kalırlar

4-C'nin iptali için Danıştay'a başvurulacağı açıklamalarına Denizli'de bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'den yanıt gecikmedi

Dinçer, ?4-C'nin iptal edilmesi durumunda çok sayıda kişi işsiz kalır. Eylemi yapan arkadaşları sağduyuya davet ediyorum. Kendilerine iş teklif ettik, bunu iyi değerlendirsinler? dedi. Dinçer, önceki gün akşam itibariyle 150 TEKEL işçisinin daha 4-C'ye geçtiğini belirterek, ?Ay sonuna kadar beklentim işçilerimizin hepsinin 4-C için müracaat etmesi? dedi. 4-C statüsünde çalışmak için başvuran işçi sayısının 740 olduğu, 400'ünün kamu kurumlarında işe yerleştirildiği belirtildi.

Şahin'den yaklaşın çağrısı

Öte yandan TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı Vekili Mehmet Ali Şahin, TEKEL işçileriyle ilgili olarak hem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hem de Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ile görüştüğünü anımsatarak, ?Taraflar bulundukları noktadan birazcık birbirine yaklaşırlarsa çözüm bulunabilir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber