Baykal: Gül 7 yıl görev yaparsa rejim sorunu oluşur

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2010 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP lideri Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı'nın görev süresi ile ilgili tartışmada 'ciddi rejim sorunu' uyarısında bulundu, 'Herkes aklını başına alsın' dedi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresine ilişkin 'Cumhurbaşkanının görev süresiyle ilgili hiç bir tartışma yok. Böyle bir tartışma çıkarmaktan yarar bekleyenler olabilir ama bir hukuk devletinde hiçbir şekilde böyle bir tartışmayı haklı çıkaracak bir neden yoktur' diye konuştu.

Baykal, dün Yenimahalle Belediyesi tarafından Demetevler'de yaptırılan Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Karşıyaka Semt Polikliniği'nin açılış törenine katıldı. Açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, şöyle konuştu:

'Anayasamızda cumhurbaşkanlığının süresi çok açık bir şekilde ifade edilmiştir. Ne zaman seçilmiş olursanız olun hiç fark etmez, Anayasa, cumhurbaşkanlığı süresini tanzim etmiştir. Anayasamızda daha önce seçilmiş bir cumhurbaşkanının görev süresine ilişkin özel geçici bir madde düzenlenmemiştir. Geçici bir madde yoktur. Geçici bir madde olmadığı halde şimdi Anayasa'nın mutlak hükmüne, cumhurbaşkanlığının görev süresiyle ilgili hükmüne rağmen hiç kimse çıkıp da 'Bunu ben Anayasa yürürlüğe girmeden önce seçilmiştim. Bu bana uygulanmaz' deme hakkına sahip değildir.

DURUM ÇOK NETTİR

Anayasamızda cumhurbaşkanlığı süresi ile ilgili madde kesindir, nettir. Geçici madde olmadığına göre 5 yıllık görev yapması gereken insanlar 7 yıl görev yapmaya kalkarsa bu Türkiye'de çok ciddi rejim sorunları doğurur. O nedenle herkes aklını başına alsın. Bu konuda bir tartışmayı haklı kılacak durum yoktur, durum çok nettir. Cumhurbaşkanlığı görev süresi 5 yıldır. TBMM'nin görev süresi 4 yıldır. Bu gerçeği oradan, buradan karar üreterek değiştirmek de mümkün değildir. Çok ciddi büyük tartışmalar çıkar. Bunlar çok açık, çok nettir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber