Bir Dereceden Kimler Yararlanamayacak?

Memurlara ve bazı kamu personeline verilen bir dereceye ilişkin olarak sitemizde beşe yakın dosya yayımladık. Ancak kamuda çok sayıda istihdam şekli olduğundan, her bir statüdeki kamu personeli bir dereceden yararlanıp yararlanmayacağı konusunda sitemize soru ulaştırmaktadır. Bugün, yayımlanan kanun çerçevesinde, sitemiz uzmanlarının hazırladığı ve kimlerin bir dereceden yararlanamayacağını açıklayan bir dosya yayımlıyoruz.

Haber Giriş : 10 Şubat 2005 00:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- 399/II Sayılı Cetvel: Bu personelin aldıkları aylıklarda bir değişme olmayacağına ilişkin daha önce bir açıklama yapmıştık. Bu açıklama için tıklayın.

2- 657/4-B: Bu personelin ücretleri unvana göre belirlenmektedir. Bu nedemle 4/B personeli bir dereceden yararlanamayacaktır. Bu personelin ücretlerine ilişkin bilgiler için tıklayın.

3- Sözleşmeli sağlık personeli: Bu personelin ücretleri 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre çalışan personelin ücretlerinin katları şeklinde belirlenmektedir. Bu nedenle bu personelin aldıkları aylıkları bir derece etkilememektedir. Ancak bu personel Emekli Sandığına tabidir ve Emekli Sandığına esas aylıkları yükseleceğinden bunların emeklilik keseneği artacaktır. Maaşta bir miktar düşme olacaktır. (Bakınız 4924 sayılı Kanunun 6. maddesi)

4- Kadro karşılığı sözleşmeli personel: Bu personel, genelde Başbakanlık ve bağlı kuruluşlarında çalışmaktadır. Ücretlerinin tavan ve taban miktarları Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenmektedir. Ücretlerde bir değişme olmayacaktır. Ancak bu personel Emekli Sandığına tabidir ve Emekli Sandığına esas aylıkları yükseleceğinden bunların emeklilik keseneği artacaktır. Maaşta bir miktar düşme olacaktır.

5- Teşkilat kanunlarına göre sözleşmeli çalışanlar: DPT, Hazine gibi kurumlar ile özerk kurumlarda çalışanlar bu statüdedir. Bunların da maaşlarında değişme olmayacaktır. ancak bunlardan emekli sandığına tabi olanların maaşlarında bir miktar düşme olacaktır.

6- Vekil memurlar: Bu memurlar atandıkları kadronunun derece ve kademesinin 2/3'ünü almaktadırlar. Vekil memurlar için kazanılmış hak aylığı söz konusu değildir. Bir derece kazanılmış hak aylık derecesini etkilendiğinden vekil memurlar bir dereden yararlanamayacaktır.

7- Milli Eğitim Bakanlığında çalışan İngilizce ve Bilgisayar Dil Öğreticileri: Bu personelin maaşı ek derse göre hesaplanmaktadır. Başka bir öedeme kalemi bulunmadığından bu personel bir dereden yararlanamamaktadır. Bu personele ilişkin MEB'in yayımladığı genelge için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber