Polislerin banka hesapları inceleniyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 15 Şubat 2010 08:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Dosya başına 9 bin dolar alan polislerin bilgisayarları ve banka hesapları incelemeye alındı

Çağdaş ULUS / VATAN İSTİHBARAT

İstanbul'da yabancı kadınlara anlaşmalı evlilik yaptırıp oturma izni alan şebekedeki 39 kişinin sorgusu sürüyor. Dosya başına 9 bin dolar alan polislerin bilgisayarları ve banka hesapları da incelemeye alındı...

Ankara, İstanbul ve Malatya'da polisin 6 ay süren teknik ve fiziki takibi sonucu, evrakta sahtecilik yapılarak yabancı uyruklu kadınların Türk vatandaşlarıyla anlaşmalı evlilik yapması sağlandığı ve oturma izni alındığı belirlenmişti. Düzenlenen operasyonlarda sahtecilik suçu işlediği tespit edilen şebeke üyelerinden gözaltına alınan Çalışma Bakanlığı'ndan bir daire başkanı, 1 evrak memuru, 4 emniyet amiri, 13 polis memuru ve 1 nikah memuru ile 1 tercümanın aralarında bulunduğu toplam 39 kişinin sorguları sürüyor. Bugün gözaltı süreleri dolacak olan zanlılar için bir günlük ek gözaltı alınacağı ve yarın adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

Vurgunun boyutu

Şüphelilerin zimmetlerine büyük miktarda para geçirdikleri ortaya çıktı. Şebeke üyeleri tarafından verilen sahte oturma izinlerini belirlemeye çalışan polis, vurgunun boyutlarını saptamak için gözaltındaki şüphelilerin banka hesapları, bilgisayarları ve dokümanlarını incelemeye aldı. Dosya başına 9 bin dolar alan şüpheli polislerin bilgisayarları da mercek altına alındı. Göçmen kaçakçılığı, kaçakları öğrenci gibi göstererek ikamet belgesi vermek, para karşılığı formaliteden evlilik yapıp vize almalarını sağlamak, oturma süresi uzatmak ve evrakta sahtecilikle suçlanan şüphelilerin aynı zamanda fuhuş nedeniyle Türkiye'den sınır dışı edilen kadınların ülkeye yeniden girişini sağladıkları öne sürüldü.

Nikahlar mercek altında

Gözaltındaki şüphelilerden Kağıthane Belediyesi'nde nikah memuru olarak kişinin, özellikle fuhuş sektöründe çalışan yabancı kadınlara vatandaşlığa geçmeleri için Türk vatandaşlarıyla naylon evlilik kıydığı ve nikah başına 500 TL aldığı da belirlenmişti. Şüphelinin kıydığı tüm nikahları mercek altına alan polis, bilgisayarlarındaki kayıtların tek tek inceliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber