Sözleşmelilerden harcırah davası

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Şubat 2010 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık-Sen, sözleşmeli personelin eş durumu tayini, becayiş gibi durumlarda diğer memurlara tanınan harcırah hakkından yararlanması için dava açtı.

ANKARA- Sağlık Bakanlığı'nda 4/B statüsünde çalışan sözleşmeli personel 2009 yılından itibaren eş durumu tayini ve becayiş hakkına kavuşmuştu. Eş durumu veya becayiş yoluyla görev yeri değişen sözleşmeli personele, hizmet sözleşmesinde geçen ?Sözleşmeli personele geçici görev yolluğu dışında harcırah ödenmez? ifadesi nedeniyle harcırah ödenmiyor.

Memurlara görev yeri değişikliğinde ödenen harcırahın sözleşmeli personele de ödenmesi için Sağlık-Sen sorunu yargıya taşıdı. Danıştay'a açılan davada, 2010 yılı hizmet sözleşmesinde harcırah hakkını engelleyen ifadenin iptali istendi.

Sağlık-Sen'den yapılan açıklamada, sözleşmeli personelin 2009 yılı itibariyle eş durumu ve sağlık mazereti tayini ile becayiş hakkı kazandığına dikkat çekilerek, ?2010 Yılına ait hizmet sözleşmelerinde bu gelişmeler dikkate alınmalıydı. Sözleşmeli personelin, diğer memurların tayin ve nakil durumlarında aldığı harcırahtan yararlandırılmaması hukuki değildir? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber