Üniversite köyle arasına duvar ördü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2010 13:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Dicle Üniversitesi, komşusu olduğu Tanoğlu Köyü ile kendi arazisini ayırmak için yüksekliği 2 ile 4 metre arasında değişen yaklaşık 1 kilometrelik beton duvar ördü.

İlişkili fotoğrafları göster

DİYARBAKIR - Diyarbakır Dicle Üniversitesi, Ziraat Fakültesi'ne ait proje kapsamındaki ekili alanlara zarar verdiği gerekçesiyle duvar Tanoğlu köyü ile arasına 1 kilometre uzunluğunda ve 2 ile 4 metre yüksekliğinde değişin duvar ördü.

Duvarın örülmesiyle mezarlıkları üniversite arazisi içinde kalan köylüler, tepki göstererek duvarın üniversite kısmına 'DÜ İsrail', köy kısmına bakanyüzünü de 'Filistin' diye yazılar yazdı.

Üniversite yerleşkesinin kurulduğu 1974 yılından önce üniversite için arazileri kamulaştırılan ve bu nedenle mezarlıkları üniversite kampusü içinde kalan Tanoğlu köylüleri, duvarın güvenlik için olmadığını iddia etti.

Üniversiteden yapılan açıklamada ise, Ziraat Fakültesi'nin projeleri kapsamında ekim yaptığı arazilere köylülerin sürülerinin girdiği ve sadece köyün bulunduğu yapılaşma alanında güvenlik ile ilgili tehdit olduğu için duvar örüldüğü kaydedildi. Açıklamada kampüs içinde kalan mezarlıkların kullanılması konusunda bir engellemenin söz konusu olmadığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber