Bülent Arınç, bugün 12:00'de konuşacak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Şubat 2010 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, bugün ortak basın toplantı düzenleyecek. TBMM'de saat 12.00'da gerçekleştirelecek toplantıda, HSYK'nin son kararı ve yargı kurumlarının açıklamalarının değerlendirilmesi bekleniyor.

ABDÜLKADİR SELVİ

HSYK kararının ardından Ankara'da kritik saatler yaşandı.

Hükümet HSYK darbesini sineye mi çekecek yoksa 27 Nisan e- muhtırasında olduğu gibi, dik mi duracaktı? 17 Şubat her yönüyle bir kırılma anıydı. Bir ezber daha bozuldu ve HSYK Darbesinin altında kalınmaması kararı alındı. Dün gece Sadullah Ergin konuştu bugün Bülent Arınç açıklama yapacak. Yani dik durulacak. Bunlar yapılırken bir kaos ortamının oluşmasına da izin verilmeyecek.

Yargıdaki kilitlenmeyi, reform anahtarı ile açma stratejisi belirledi. Peki yargı Reformu neleri kapsayacak?

Paketin içi önümüzdeki günlerde doldurulacak. Ancak yaptığım konuşmalardan paketin olmazsa olmazlarının neler olduğu noktasında da bir kanaat edindim. Yargı sistemini AB ile uyumlu hale getirecek bir yol izlenecek. Buna göre HSYK'nın seçilme şekli değiştirelecek. Kurula Meclis'in ve Cumhurbaşkanı'nın üye seçmesi esası getirilecek. Üye sayısı 21'e çıkarılacak.

Askeri mahkemede hakim olmayan subayların görev yapmasına son verilmesi, askerî mahkeme binalarının askeri yasak bölge dışına çıkarılması, askeri Mahkemelerin görev ve yetkilerinin yeniden tanımlanması gibi konular var.

Peki Anayasa Mahkemesi'nin yeniden yapılandırılması bu paket de yer alacak mı? Seçeneklerden birisi. Ama buna siyasi irade karar verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber