Kamer Genç'ten TOKİ ihaleleri iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2010 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen, TOKİ'ye devredilen arazi ve arsaların, arazi vergisinden muaf olmasını öngören yasa tasarısının görüşmelerinde, TOKİ'nin ihaleleri tartışıldı. Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, TOKİ'nin ihalelerini AK Parti'lilerin aldığını iddia etti.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, geçen yıl 616 firmanın TOKİ'den iş aldığını, bunların içerisinde muhalefet milletvekillerinin yakınlarının, akrabalarının da şirketleri olduğunu kaydetti.

Tasarısı üzerinde konuşan Genç, TOKİ'nin çok imtiyazlı bir kurum haline geldiğini söyledi.

TOKİ'nin vergiden muaf olduğunu ve bir çok haklara sahip olduğunu iddia eden Genç, TOKİ'nin ihalelerini AK Parti'lilerin aldığını öne sürdü.

Bakanların, sorduğu sorulara yanıt veremediğini ileri süren Genç, "Doğru dürüst cevap verin. Yalan söylemenin, bu Hükümet için artık bir utanç meselesi olduğunu herkesin bilmesi lazım" dedi.

Sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Genç'in sözlerinin ve konuşma tarzının, TBMM İçtüzüğünün 67. maddesine aykırı olduğunu ifade ederek, TBMM Başkanlık Divanını, bu konuda göreve çağırdı.

Elitaş, "Her söze cevabımız var doğru ama önce lafa bakarım laf mı diye sonra adama bakarım adam mı diye? Maalesef onu göremiyorum" dedi.

Daha sonra söz alan Devlet Bakanı Bağış, Türkiye'de bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan çok kişi bulunduğunu söyledi.

Bu kişilerin bilgisizliklerini, bilgi ile cevaplamaları gerektiğini ifade eden Bağış, muhalefet milletvekillerinin, TOKİ'nin denetlenmediği yönündeki sözlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Bakan Bağış, TOKİ'nin Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, KİT Komisyonu, gerektiği zaman Başbakanlık Teftiş Kurulu, Bayındırlık Bakanlığı Teftiş Kurulu, Sayıştay ve Devlet Denetleme Kurulu tarafından denetlendiğini ifade etti.

Muhalefetin, "AK Parti'lilerin TOKİ'den iş aldığı" iddiasında bulunduğunu hatırlatan Bağış, milletvekillerine de gönderilen kitapçıkta, projeleri hangi firmaların yaptığının yer aldığını bildirdi.

Egemen Bağış, geçen yıl 616 firmanın TOKİ'den iş aldığını ifade ederek, "Bunların içerisinde muhalefet milletvekillerinin yakınlarının, akrabalarının şirketleri de var. TOKİ'de şirketin sahibinin siyasi görüşüne değil, yaptığı işin kalitesine bakılıyor" diye konuştu.

Bakan Bağış, Tunceli'nin Çemişgezek İlçesine 30 yıl aradan sonra giden ilk Bakan olduğunu söyledi.

Tunceli'ye "Dut festivaline" katılmak için gittiğini, ancak o ilin milletvekillinin "Niçin geldin?" dediğini ifade eden Bağış, "Elimizi uzatıyoruz, 'elinizi sıkmam' diyor. Ben, orada millet adına senin elini sıkmak istedim, yoksa elinizi sıkmaya de çok meraklı değilim. Madem ki Tunceli halkı seni vekil seçmiş, onlara saygından dolayı o eli sıkacaktın" dedi.

Sataşma gerekçesiyle tekrar söz alan Genç, Çemişgezek'teki "Dut Festivalinin" yaratıcısının kendisi olduğunu söyledi.

AK Parti'li belediye başkanının kendisini davet etmemesine rağmen, oraya gittiğini belirten Genç, "Valinin yanına gittim ve ona 'hoş geldiniz' diyerek, 'beni davet etmedikleri için gidiyorum' dedim. Egemen bey bana elini uzattı, ben de 'senin elini sıkmam' dedim. Çünkü, sen beni burada görüyorsun ve 'Kamer bey gel burada otur' demiyorsun. Benim adam olduğumu anlamak için adam olmak lazım. Mustafa bey seninle uğraşacağım" diye konuştu.

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, kürsüde konuşanların daha nazik ifadeler kullanması durumunda birbirlerini incitmemiş olacakları uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber