Hastaya tacizle suçlanan teknisyen yargılanacak

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Şubat 2010 19:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'da ameliyathanedeki narkozlu kadın hastaya cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan özel bir hastanede teknisyen olarak çalışan 23 yaşındaki O.Ş.'nin ağır ceza mahkemesinde yargılanmasına karar verildi.

Olay, 3 Aralık 2009 tarihinde meydana geldi. Hastanenin ameliyathanesinde teknisyen olarak çalışan O.Ş., burun ve göğüs plastik cerrahi ameliyatı yapılmak üzere cerrahi müdahaleye alınarak narkoz verilen 29 yaşındaki K.A.C.'ye cinsel tacizde bulundu. Olayı gören anestezi teknikeri ile doktorlar durumu hastane yönetimine bildirdi. Hastane yönetimi de, ameliyattan sonra durumu K.A.C.'ye bildirdi. Hasta ile hastane yönetiminin şikayetçi olması sonucu tutuklanarak Adana 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde ?Cinsel saldırı' suçuyla 2- 7 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan O.Ş., suçlamayı kabul etmedi. 7 yıldır çalıştığı hastanedeki görevinin, ameliyata gelen hastaları karşılayarak eksik malzemeleri tespit edip ameliyat olacak hastaya ameliyat masası üzerinde pozisyon vermek olduğunu söyleyen O.Ş., şöyle dedi:

?Şikayetçi de aynı şekilde geldi. Kendisini ameliyata hazırladım. Narkoz verilerek uyutuldu. Doktor hastaya sonda takılması gerektiğini söyledi. Ben de bunun üzerine sonda malzemesini hazırladım. Hastanın üzerinde bulunan örtüyü kaldırdığımda iç çamaşırının bulunduğunu gördüm. Bunun üzerine örtüyü kapattım. Sondayı doktor taktı. Doktor tarafından batikonla hastanın cinsel organı temizlendiği için istemeden de olsa cinsel organını gördüm. Hastanın cinsel organını görmek, dokunmak için örtüyü kaldırmadım. Bacaklarına cinsel amaçlı dokunmadım. Mahrem yerlerini okşamadım. Tamamen görevim gereği yapılan talimat gereği hastaya dokundum. Bir ara bacağında kasılma olduğu için hastanın bacağına bastırdım. Suçlamaları kabul etmiyorum.?

Ameliyattan sonra kendisinin olaydan haberdar olduğunu belirten hasta K.A.C. ise sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. K.A.C., ?Benim eşim aynı hastanede diş hekimi olarak çalıştığı için hastane personelleri beni tanır, sizli- bizli mesafeli konuşurlar. Ameliyat öncesi sanık benim yanıma geldi. 'Üşüyor musun canım, sana battaniye getireyim' diye hitap etti, şaşırdım. Doktora kim olduğunu sordum, bana yeni geldiğini söyledi. Benim kolumda sırtımda dövmeler vardı. Bununla ilgili de beni rahatsız edici sorular sordu. Sonra da ameliyata götürerek uyuttular. Sonrasını baygın olduğum için hatırlamıyorum. Ameliyattan sonra hastane yetkilileri durumu anlattı? diye konuştu.

Mahkeme, hastanın olaydan dolayı ruh sağlığının bozulduğuna dair raporu üzerine, istenen cezanın artabileceği durumunu dikkate alarak, görevsizlik kararı verip, dava dosyasını Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber