Başbuğ'un kabulü soruşturma getirebilir

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Şubat 2010 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖNDER YILMAZ Ankara

Org. Başbuğ'un internette yayımlanan konuşmanın kendisine ait olduğunu kabul etmesiyle, ilerde şikâyette bulunabilmesinin de önü açıldı. Daha önceki mağdurlar konuşmalarını kabul etmiyorlardı

Yurtdışında askeri yetkililerin bulunduğu bir ortamda yaptığı konuşması internete düşen Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, bugüne kadar dinleme kayıtları internete düşen mağdurlardan farklı olarak ses kaydının kendisine ait olduğunu açıklayarak, konunun ceza soruşturmasına dönüştürülmesi için zemin hazırladı.

Başbuğ'un yurtdışında askeri yetkililerin bulunduğu ortamdaki konuşmasının dinlenerek internete düşmesi, internet sitelerine daha önce yüklenen ortam dinlemesi kayıtları ile ilgili tartışmaları anımsattı. TCK'nın mevcut düzenlemelerine göre, ortam dinlemesi ve benzeri yasadışı yollarla elde edilen ses kayıtları, mağdurun başvurusu olmadan soruşturulamıyor. Bu durum, ortam dinlemesi mağdurlarının hareketsiz kalmalarına yol açıyor. Mağdurlar, savcılığa başvurmalarının konuşmaların kendilerine ait olduğunun kabulü anlamına gelebileceği için şikâyette bulunmuyor.

Başbuğ ise, dün yapılan açıklamada ?yeniden düzenlendiği? imasında bulunduğu ses kaydının kendisine ait olduğunu belirterek bir ilke imza atmış oldu. Böylece Başbuğ, sesin kendisine ait olduğunu açıklamasıyla ileride şikayette bulunabilmesinin de önünü açtı.Bu arada Genelkurmay Başkanlığı da Başbuğ'un konuşmanın nasıl dinlendiğine ilişkin idari inceleme başlattı. Yapılan inceleme sonunda somut delillere ulaşılması halinde, ceza soruşturması başlatılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber